Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європарламент пішов на поступки європейським фермерам: список чутливих українських агротоварів розширять, квоти розрахують за даними 2021-2023 рр.

 

Європарламент на пленарному засіданні в середу вирішив задовольнити запити європейських фермерів і внести поправки в попередню пропозицію Європейської комісії про лібералізацію торгівлі з Україною та розширити перелік чутливих товарів, які підлягають обмежувальним заходам, і при визначенні граничних обсягів безмитного імпорту використовувати дані 2021-2022-2023 рр., пише farmer.pl.

"Європарламент хоче більшого обмеження в угоді про безмитну торгівлю з Україною. Поправку польського депутата Європарламенту Анджея Галицького було ухвалено. Вони також хочуть додати до пропонованих обмежень цукор, м'ясо птиці, яйця, мед, кукурудзу, пшеницю, овес і ячмінь. І квоти розраховуватимуться не за два, а за останні три роки", - написала кореспондентка polskieradio24.pl Беата Пломецка в соцмережі Х.

Об'єднання сільськогосподарських організацій Європи Copa-Cogeca високо оцінило рішення депутатів Європейського парламенту та зміну підходу до регулювання автономних торговельних заходів (АТМ).

"Наші організації ніколи не ставили під сумнів необхідність підтримки України і за останні два роки взяли на себе значне навантаження. Тому ми вітаємо підтримку фермерської спільноти ЄС, виявлену сьогодні членами Європейського парламенту. Поправки, запропоновані більшістю політичних груп, покращують базовий період (2021/2022/2023), хоча найкращим періодом буде 2021/2022", - ідеться в пресрелізі Copa Cogeca.

Організація також привітала включення зерна та меду до системи автоматичного застосування захисних заходів, оскільки це відповідає ширшим проблемам різних держав-членів, які все більше відчувають на собі наслідки цієї лібералізації торгівлі.

"Тепер Європарламент має захищати свій переговорний мандат у трилогах! Оскільки ці нові заходи набудуть чинності тільки з червня 2024 року, наші організації зберігають особливу пильність щодо фактичного впливу лібералізації торгівлі, що триває, в усіх секторах сільськогосподарського виробництва", - ідеться в пресрелізі.

Як повідомлялося, Європейський парламент проголосував за проведення переговорів із Радою ЄС щодо продовження лібералізації торговельного режиму з Україною до 5 червня 2025 року.

Пресслужба Європейського парламенту нагадала, що законодавство дає Комісії право вживати швидких заходів і запроваджувати будь-які необхідні заходи в разі значних збоїв на ринку ЄС або на ринках однієї чи декількох країн ЄС через український імпорт, включно з екстреним гальмуванням для особливо чутливої сільськогосподарської продукції.

"Депутати Європарламенту також проголосували за внесення поправок у пропозицію Комісії щодо включення більш чутливих продуктів і ширшої вихідної дати для розрахунку середніх обсягів", - уточнили в Європарламенті.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6688
 0,0673
0,17
EUR
1
42,4972
 0,0563
0,13

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес