Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Байден хоче підвищити податки на прибуток у США, республіканці - знизити - WSJ

 

Ставка податку на прибуток компаній у США, яка зараз становить 21%, є одним з найбільш важливих факторів у податкових дебатах, що набирають чинності: демократи і республіканці хочуть змінити її в протилежних напрямках, що в будь-якому випадку матиме серйозні наслідки як для компаній, так для доходів бюджету країни, пише The Wall Street Journal.

Якщо демократи переможуть на президентських виборах у листопаді, то ставка може піднятися до 28%. Це буде одним із найвищих рівнів серед великих економік світу.

Республіканці рухаються у напрямку скорочення ставки до 15%, хоча такий план ще не було затверджено партією. Такий рівень є найнижчим із 1935 року. Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп минулого тижня заявив керівникам компаній, що він хоче ставку 20%.

Кожен відсотковий пункт ставки коштує понад $130 млрд за десятиліття податкових надходжень, створюючи розрив більш ніж у $1 трлн між позиціями партій і привертаючи величезний інтерес до результатів виборів з боку найбільших компаній США, зазначається в статті.

"Навіщо нам ставити американські компанії в неконкурентоспроможне становище? І якщо ми це робимо, чому ми чекаємо, що залучимо інвестиції до США?" - сказав голова виробника споживчих товарів Procter & Gamble Джон Меллер.

Він відповідає за податкові питання у Business Roundtable (BRT). Ця асоціація представляє інтереси понад 200 великих американських корпорацій, яких припадає на частку майже чверть ВВП країни. BRT планує кампанію з восьмизначними витратами, орієнтовану на збереження ставки податку на поточному рівні.

Боротьба за ставку податку на прибуток є частиною ширших питань податкової політики, з якими законодавці зіткнуться наступного року, оскільки закінчується термін дії значних частин податкового законодавства від 2017 року. До них входять, зокрема, ставка податку фізичних осіб, податкове відрахування дітей і звільнення з податку имущество.

Корпорації досягли зниження податків під час першого терміну Трампа, і вони виграють, якщо він знову переможе. У 2017 році багато компаній наполягали на зниженні ставки корпоративного податку з 35% до 25%, а Трамп та конгресмени-республіканці знизили ставку до 21%. Вони намагалися дати компаніям довгостроковий сигнал про те, що вони можуть розміщувати прибуток та інвестиції у США, при цьому отримуючи аналогічний прибуток після сплати податків.

На відміну від інших частин того ж закону зниження корпоративної ставки не має терміну дії. Але податкова політика постійна лише настільки, наскільки постійною є політична більшість, яка її створює, зазначає WSJ.

Демократи вказують на те, що доходи від податку на прибуток компаній у США як частка економіки є низькими у міжнародному масштабі. За прогнозами Бюджетного управління Конгресу, він принесе близько 8% доходів протягом наступного десятиліття, що набагато менше ніж прибутковий податок або податок на фонд оплати праці.

При цьому, на відміну від інших країн, Штати оподатковують значну частку доходу бізнесу з індивідуальних декларацій власників, а не через корпоративний податок.

"Частка корпоративного податку вже низька, а прибуток корпорацій досяг рекордних висот, - заявила голова Національної економічної ради (NEC) Лейл Брейнард. - Як не подивися, ми не збираємо достатньо з корпорацій".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5200  0,16 0,41 40,5400  0,16 0,39
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес