Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У ЄС погодили посилення санкцій проти Ірану

 

Верховний представник Європейського Союзу (ЄС) з зовнішньої і безпекової політики Жозеп Боррель повідомив, що Рада ЄС із закордонних справ попередньо домовилася щодо посилення санкцій проти Ірану з метою обмежити можливості Тегерана з виробництва ракет і дронів. Відповідну заяву Боррель зробив у понеділок, 22 квітня, після зустрічі Ради ЄС із закордонних справ, проведеній у Люксембурзі.

"Ми досягли політичної угоди про те, щоб посилити і розширити чинний санкційний режим щодо безпілотників на ракети і їх потенційне постачання (...) до Росії", - заявив верховний дипломат ЄС, цитує інформагенція Reuters.

Як зазначив Боррель, йдеться про застосування вже наявних механізмів, які ЄС застосовував щодо Ірану в галузі виробництва ракет, а також про внесення до списку заборонених до поставок деталей і складових для БпЛА. За словами єврофункціонера, під розширення санкцій проти Ірану потрапляють і крилаті ракети та їхні компоненти, уточнює Reuters.

Передбачається, що обмежувальні заходи поширюватимуться на компанії та організації, які причетні як до виробництва іранських ракет і дронів, так і до їхньої передачі союзниками Ірану - Росії та проіранським силам у країнах Близького Сходу. "Один з компонентів - розширення географічного ареалу цих заходів, щоб під них потрапили поставки безпілотників і ракет не тільки в Росію, але по всьому регіону Близького Сходу і Червоного моря", - заявив Боррель.

Минулого тижня під час наради міністрів закордонних справ країн G7 на острові Капрі Боррель заявив про необхідність перегляду системи заборони на експорт в Іран компонентів для виробництва дронів і ракет. Так само минулого тижня в Брюсселі анонсували роботу з розширення санкцій проти Ірану, зокрема за його ймовітну співпрацю з РФ в галузі виробництва БпЛА.

Раніше в понеділок в іранському МЗС заявили, що запровадження західними країнами нових санкцій проти Ірану буде сприйматися як подарунок для Ізраїлю, повідомляла російська агенція "Інтерфакс".

Обмін ракетно-дроновими ударами між Іраном і Ізраїлем

Заява Борреля пролунала на тлі загострення ситуації на Близькому Сході. Нагадаємо, в ніч на 14 квітня Іран уперше завдав ракетно-дронового удару зі своєї території по території Ізраїлю. Під час цієї атаки з території Ірану лише балістичних ракет було запущено понад 100, що стало однією з наймасовіших атак балістичними ракетами такої дальності в історії.

Днями Ізраїль відповів ударами по іранських військових об'єктах у самому Ірані, а також по об'єктах його союзників у Іраку.

На тлі цього міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Annalena Baerbock) заявила в понеділок у Люксембурзі, що нині йдеться про використання всіх засобів санкцій для запобігання атакам на Ізраїль з боку Ірану та його союзників, повідомляє агенція dpa.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: ЄС, Іран
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес