Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Норнікель» переносить виробництво з Росії до Китаю через санкції

 

Російський "Норнікель" планує перенести плавильні потужності свого Мідного заводу до Китаю, щоб уникнути антиросійських санкцій.

Про це заявив президент і власник компанії Володимир Потанін, пише російська редакція Forbes.

"Проєкт дозволить нам уникнути великих втрат, які викликані наявними зараз труднощами з розрахунками, відмовами від поставок, знижками на наш метал, створенням товарних запасів", - пояснив російський мільярдер.

За підрахунками "Норнікеля", зараз компанія може розраховувати лише на 80% своїх доходів досанкціонного періоду, при цьому вартість трансакцій, комісійні винагороди та послуги посередників сягають 5-7% вартості продукції.

Потанін визнав, що на рішення про перенесення виробництво до Китаю вплинули запроваджені у квітні санкції США та Великої Британії.

"Цей тиск змусив замислитись над тим, як правильніше доставляти наш товар до ринків збуту. І одним із таких нестандартних рішень є перенесення частини виробництва на ринки безпосереднього споживання", - сказав мільярдер.

У рамках проєкту з перенесення Мідного заводу до Китаю "Норнікель" планує створити спільне підприємство (СП) з китайською компанією, яку Потанін не назвав. У результаті мідна продукція СП продаватиметься як китайський товар, щодо якого складніше запровадити санкції.

За словами Потаніна, нові потужності в Китаї будуть збудовані до середини 2027 року, майже 2 млн тонн мідного концентрату на рік доставлятимуться до Китаю з Росії морем.

Російський мільярдер запевнив, що проєкт СП уже отримав політичну підтримку та включений до порядку денного російсько-китайських зустрічей на найвищому рівні.

"Ми фактично протягом чотирьох років вийдемо на показники, які майже в 1,5 рази краще, ніж те, що ми зараз маємо, і на 20% краще, ніж 2-4 роки тому", - заявив Потанін.

Мільярдер повідомив, що, окрім міді, можливі угоди з іншими китайськими виробниками, що спеціалізуються на продукції з нікелю, кобальту та літію, а також матеріалах для батарей на літієвій та натрій-іонній основах.

Як повідомлялося, США та Велика Британія 12 квітня заборонили імпорт нікелю, алюмінію та міді російського походження. Обмеження торкнулися також біржової торгівлі та позабіржових операцій - найбільшим світовим біржам металів Chicago Mercantile Exchange (CME) та London Metal Exchange (LME) заборонено приймати санкційні метали з Росії.

Раніше у "Норнікелі" також нарікали на відмову іноземних банків співпрацювати з металургійним холдингом, попри те, що компанія безпосередньо не потрапила під західні санкції.

"Норникель" - найбільша компанія в кольоровій металургії Росії, входить в топ-10 найбільших приватних компаній країни. Найбільший у світі виробник нікелю та паладію. Основні акціонери компанії - "Інтеррос" Володимира Потаніна (37% акцій) та "РусАл" (26,39% акцій).

За матеріалами: БізнесЦензор
Ключові теги: Росія, Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес