Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Японія збирається зняти заборону на експорт зброї, – ЗМІ

 

Японія розглядає можливість зняття заборони на експорт зброї, виробленої спільно з іншими країнами, прокладаючи шлях до поставок винищувачів, які розробляються спільно з Великою Британією та Італією, іншим країнам.

Про це пише Kyodo News із посиланням на джерела.

Як повідомляється, робоча група планує відновити дискусії щодо послаблення суворих правил країни щодо експорту військового обладнання в другій половині серпня, а не восени, як було заплановано спочатку.

Раніше прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда повідомив, що його уряд незабаром представить свою точку зору щодо передачі оборонного обладнання та технологій, і попросив членів групи відновити переговори з цього питання.

Згідно з джерелами, угода передбачатиме створення координаційного органу між Токіо, Лондоном і Римом, якому буде доручено керувати прогресом проєкту, а також очікується обговорення експорту розроблених реактивних літаків.

Цей крок стався після того, як був представлений звіт про перегляд трьох принципів передачі оборонного обладнання згідно з Конституцією, яка відмовляється від війни.

У звіті говориться, що сторони погодяться на експорт Японією оборонного обладнання зі смертоносною зброєю, включно з небойовими машинами та кораблями, до країн, з якими Токіо співпрацює з питань безпеки, за умови, що цільовим призначенням є порятунок, транспортування, спостереження або мінування.

Тим часом у звіті також йдеться про те, що члени робочої групи залишаються розділеними щодо того, чи може Японія експортувати в треті країни винищувачі, розроблені спільно з іншими країнами.

Зазнаається, що уряд прагне зміцнити вітчизняну оборонну промисловість і розширити підтримку України в її боротьбі з вторгненням Росії.

Досі Японія дотримується своєї позиції, згідно з якою три принципи забороняють експорт летальної зброї, за винятком виробів, розроблених або вироблених спільно з іншими країнами, які можна передавати між собою.

Уряд схиляється до скасування заборони на експорт зброї, оскільки Велика Британія та Італія напевно відправлятимуть винищувачі нового покоління третім країнам незалежно від політики Японії.

На тлі жорстких регулювань Японія постачає Україні таку оборонну продукцію, як бронежилети та шоломи, а західні країни постачають ракети, танки та винищувачі.

Раніше головний секретар Кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що уряд і правлячий блок працюватимуть разом над створенням бажаного середовища безпеки для Японії та встановленням правил підтримки країн, які перебувають у стані військового вторгнення, назвавши експорт оборонного обладнання "важливим політичним інструментом".

За матеріалами: БізнесЦензор
Ключові теги: Японія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес