Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Україна отримала офіційний статус спостерігача в Севільському процесі

 

Україна отримала запрошення приєднатися до Севільського процесу та офіційний статус спостерігача, відповідно до статті 13 європейської Директиви 2010/75/ЄС про промислові викиди, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в понеділок.

Як повідомляє відомство, посилаючись на публікацію міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця у фейсбуці, він наголосив на символічності того, що Україна долучається до Севільського процесу у Всесвітній день охорони довкілля.

Повідомляється, що до вступу України до Євросоюзу, країні надають офіційний статус спостерігача, а вже після повноцінного приєднання до ЄС у країни буде "право голосу". "Для того щоб українські реалії, в яких працює наша промисловість, були враховані при розробці НДТМ (ІФ-У - найкращі доступні технології і методи управління)", - ідеться в повідомленні.

"Ми вітаємо Україну як спостерігача відповідно до Директиви про промислові викиди. Останні 20 років ми працювали з науковцями, громадськими організаціями та посадовцями з використанням наукових методів. Маємо працювати разом. Севільський процес - це ніби човен, у якому всі гребуть разом у правильному напрямку", - наголосив директор Директорату "В" Об'єднаного дослідницького центру (JRS) Мікель Ландабасо Альварес.

За словами Руслана Стрільця, це важливий крок, який "дасть змогу Україні вибудувати якісну національну політику у сфері запобігання та контролю промислового забруднення - в умовах війни та з чітким баченням "зеленого" повоєнного розвитку. Адже відновлення промисловості здійснюватиметься за найкращими доступними технологіями та методами управління".

Стрілець подякував лідеру Севільського процесу за таке рішення та підтримку у впровадженні Україною євроінтеграційних реформ.

"Для нас це політичний крок, який уже зараз відкриє технічні можливості для українських спеціалістів: обмінюватися досвідом і передовою практикою імплементації 75 директиви ЄС, вивчати процедури складання НДТМ та впровадження інтегрованого дозволу", - наголосив міністр.

Він зазначив, що очікується якнайшвидше ухвалення Верховною Радою України законопроєкту 6004-д, а також, що вже сьогодні здійснюється системний підхід до питань подальшої відбудови промисловості та країни в цілому. "Упевнений, що розпочатий всебічний діалог дасть нам змогу якісно запустити надважливу реформу заради екологічно орієнтованого майбутнього країни", - сказав Стрілець.

"Севільський процес започатковано Європейською Комісією для оновлення екологічних норм та зменшення промислових викидів у повітря, воду та ґрунт. Представники влади та бізнесу європейських країн у рамках Севільського процесу постійно працюють над переглядом найкращих доступних технологій та методів управління, які впроваджує європейська промисловість у свої виробничі процеси. Впровадити такі сучасні нормативи прагне й Україна під час повоєнного оновлення власної промисловості", - поінформували у відомстві.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес