Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Китай зменшив закупівлю російської нафти через анонсоване обмеження цін, – Bloomberg

 

Китайські покупці призупинили закупівлю російської нафти, очікуючи подробиць анонсованого США та іншими країнами "Великої сімки" механізму обмеження цін, який може призвести до збільшення дисконту на нафту з Росії.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на трейдерів, обізнаних у цьому питанні.

За даними співрозмовників агентства, декілька вантажів російської нафти сибірської марки ESPO для завантаження в грудні залишаються непроданими, і китайські покупці не поспішають закривати ці угоди, очікуючи оприлюднення максимальної ціни на російську нафту, яку мають оголосити країни "Великої сімки".

Ціновий ліміт планується запровадити разом із санкціями Європейського Союзу щодо російської нафти, які набирають чинності з 5 грудня. У випадку, якщо російська нафта продаватиметься дешевше ліміту ціни, її покупці отримають доступ до страхових, банківських і транспортних послуг ЄС.

Обмеження призначене для того, щоб утримати надходження сирої нафти від виробника ОПЕК+, щоб запобігти глобальному шоку пропозиції, але зменшити доходи Кремля, який веде війну в Україні.

Марка ESPO користується популярністю серед незалежних нафтопереробників Китаю завдяки високому виходу дизельного палива та короткій відстані доставки. За даними трейдерів, багато учасників ринку готові погодитися на обмеження ціни, навіть якщо вони офіційно не підтримують його, за умови, що рівень не надто відхиляється від поточних цін.

Проте, якщо рівень буде встановлено надто низьким, стороні, відповідальній за доставку та страхове покриття, доведеться шукати способи її доставки за межами ЄС, що ускладнить процес і кардинально змінить економіку угоди.

Як повідомлялося, очікується, що країни "Великої сімки" оголосять, на якому рівні вони встановлять максимальну ціну на російську сиру нафту, вже наступної середи, 23 листопада.

Обмеження, яке підтримується G7 та ЄС, заборонить компаніям надавати доставку та послуги, такі як страхування, посередництво та фінансова допомога, необхідні для транспортування російської нафти в будь-яку точку світу, якщо нафта не буде продана нижче узгодженої ціни.

Раніше обговорювалось встановлення ліміту на рівні між $40 і $60 з барель - діапазон від вартості видобутку в Росії до довоєнного рівня - але джерела зазначили, що воно може бути вище. Мета ліміту - утримати російську нафту на ринку, щоб уникнути стрибків цін, і в той самий час зменшити доходи Москви.

Як повідомлялося, ЄС запровадив санкції щодо морського імпорту російської нафти, які почнуть діяти 5 грудня. Тоді ж Євросоюз і Велика Британія мають намір заборонити своїм компаніям здійснювати перевезення, фінансування та страхування танкерів, що транспортують російську нафту. Виняток робитимуть для нафти, яка дешевша за встановлену цінову стелю.

За матеріалами: БізнесЦензор
Ключові теги: Китай, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на вчора, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес