Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Німеччина знайшла альтернативу швецарським боєприпасам

 

Німецький військово-промисловий концерн Rheinmetall інвестує у диверсифікацію і розширення потужностей для виробництва боєприпасів. Така потреба виникла через напад Росії на Україну, який спричинив підвищений попит у Європі, але й через труднощі у забезпеченні Києва снарядами для зенітних самохідних установок Gepard. Німеччина у період з липня до вересень передала Україні 30 "Гепардів", які мобільні і ефективні у вогневому ураженні як наземних, так і повітряних цілей. Зокрема, вони добре зарекомендували себе в ураженні дронів-камікадзе. Утім, Київ із самого початку говорить про загрозу гострого дефіциту снарядів для цих машин. Влітку Берлін передав 60 тисяч снарядів з власних складів. Ще 12,4 тисячі снарядів поставити не вдалося, оскільки цьому на заваді стала Швейцарія. Річ у тім, що ці снаряди були вироблені на швейцарському заводі, який належить німецькому концерну Rheinmetall - виробнику "Гепардів". Для реекспорту зброї у таких випадках потрібна згода уряду країни-виробника. Однак уряд у Берні на початку листопада вже вдруге відмовив Берліну у передачі снарядів Україні, пославшись на нейтралітет Швейцарії, який не дозволяє постачати зброю і амуніцію у регіони, в яких триває війна.

Рішення на перспективу

Питання, як покрити нагальний дефіцит боєприпасів для "Гепардів", залишається відкритим. Як пишуть німецькі фахові видання з посиланням на свої джерела, спроби німецького уряду роздобути снаряди 35-міліметрового калібру поки були безрезультатними. Такі снаряди є у Норвегії, але до них, як повідомляє часопис Німецького об'єднання Бундесверу (Deutscher Bundeswehrverband), виникли запитання щодо якості. А звернення до Бразилії залишилися безрезультатними.

Натомість знайшлося стратегічне рішення, яке допоможе розв'язати проблему принаймні у середньостроковій перспективі. Німецький оборонний концерн Rheinmetall цього тижня оголосив про купівлю іспанської компанії Expal Systems за 1,2 мільярда доларів. Очікується, що угоду буде закрито до середини 2023 року. Expal Systems - один з найбільших у світі виробників боєприпасів. За оцінками менеджменту Rheinmetall, іспанські заводи компанії зможуть у стислі терміни збільшити обсяги виробництва і оборот з 400 до 700 мільйонів євро на рік. "Ці заводи сучасні і високоавтоматизовані", - зазначив глава правління німецького концерну Армін Папперґер (Armin Papperger) в інтерв'ю виданню Handelsblatt.

Іспанські заводи виробляють, зокрема, від 250 до 300 тисяч артилерійських снарядів на рік. Натомість Rheinmetall - лише 80 тисяч. Армін Папперґер повідомив, що у майбутньому Expal Systems зможе виробляти і снаряди для "Гепардів". Придбання іспанських заводів - дуже перспективна інвестиція для німецького концерну. Після нападу Росії на Україну чимало країн НАТО заявили про плани поповнити і модернізувати свої арсенали. Лише німецький уряд, зазначає Handelsblatt, планує витратити на поповнення запасів амуніції на складах Бундесверу у наступні роки до 20 мільярдів євро.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6650
 0,2378
0,60
EUR
1
43,0802
 0,3253
0,76

Курс обміну валют на сьогодні, 10:25
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4319  0,11 0,27 39,9931  0,11 0,27
EUR 42,7454  0,11 0,26 43,5077  0,16 0,37

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6550  0,27 0,67 39,6700  0,25 0,62
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес