Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції падають на тлі торгових коливань Китаю, Японія зростає на тлі послаблення Банку Японії

08:24 14.06.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в п'ятницю, оскільки ралі на ознаках уповільнення інфляції в США завершилося, в той час як японські акції зросли після того, як Банк Японії здивував ринки, повідомивши про відсутність найближчих змін у своїй програмі викупу облігацій.

Китайські ринки показали найгірші результати за день, постраждавши від нових мит Європейського Союзу проти найбільших виробників електромобілів в країні. Побоювання щодо заходів у відповідь з боку Пекіна також погіршили настрої.

Регіональні ринки реагували на сигнали з Уолл-стріт посередньо. Хоча зростання акцій технологічних компаній дозволило S&P 500 і NASDAQ Composite досягти рекордних максимумів четверту сесію поспіль, ширші сектори були пригнічені, навіть незважаючи на несподіване зниження даних по інфляції у виробничому секторі в травні.

Ф'ючерси на американські фондові індекси були приглушені на азіатських торгах.

Японські індекси Nikkei 225 і TOPIX виросли на 0,7% і 0,3%, відповідно, після того, як більшу частину дня торгувалися в боковому тренді.

Банк Японії залишив процентні ставки без змін, як і очікувалось. Але банк здивував ринки тим, що не вніс жодних змін до своєї програми викупу облігацій в найближчій перспективі.

Замість цього Банк Японії заявив, що зустрінеться з учасниками ринку і представить детальний план скорочення обсягів купівлі облігацій на наступному засіданні наприкінці липня.

Цей крок вказує на те, що монетарна політика Японії залишиться відносно м'якою в найближчій перспективі - тенденція, яка обіцяє бути позитивною для місцевих фондових ринків.

Ринки мали сумніви щодо здатності Банку Японії посилити політику, враховуючи нещодавні ознаки слабкості японської економіки. Центральний банк також не дав жодних сигналів щодо планів підвищення процентних ставок після історичного підвищення в березні.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite впали на 0,6% та 0,4% відповідно, а гонконгський індекс Hang Seng втратив 0,6%.

На китайських біржах спостерігався тривалий розпродаж після того, як ЄС оголосив про введення високих тарифів у розмірі від 17% до 30% на імпорт китайських електромобілів. Найбільше постраждала компанія SAIC Motor Corp Ltd, яка зіткнулася з найвищими торговельними митами серед своїх конкурентів.

ЄС пішов слідом за США у запровадженні тарифів на швидкозростаючий сектор електромобілів у Китаї. Але на відміну від США, ЄС є основним ринком збуту для китайських виробників електромобілів.

Тарифи посилили побоювання, що ЄС і США можуть запровадити більше обмежень на китайський імпорт, а Пекін може оголосити про заходи у відповідь, що погіршить відносини між найбільшими економіками світу.

Азіатські фондові індекси знизилися. Австралійський ASX 200 впав на 0,3%, в той час як ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 вказали на флет на відкритті торгів після того, як індекс досяг низки нових піків цього тижня.

Південнокорейський індекс KOSPI вирізнявся з-поміж інших, піднявшись на 0,3% завдяки стійкому зростанню акцій технологічних компаній.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6413
 0,1871
0,46
EUR
1
43,6853
 0,4195
0,97

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2835  0,02 0,06 40,8808  0,02 0,04
EUR 43,3327  0,10 0,22 44,0927  0,12 0,28

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:40
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6600  0,18 0,46 40,6800  0,18 0,44
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес