Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото досягли рекордних максимумів напередодні даних по ІСЦ

09:04 10.04.2024 |

Фінанси

 

Ціни на золото в середу на азіатських торгах коливалися трохи нижче рекордних максимумів, оскільки попит на жовтий метал як на банківський метал-притулок зріс в очікуванні ключових даних по інфляції в США і нових підказок щодо процентних ставок.

Серед промислових металів ціни на мідь досягли 15-місячних максимумів на тлі зростаючих надій на те, що попит відновиться після відновлення світової промислової активності. Очікування скорочення пропозиції міді також залишалися в грі.

Золото зростало головним чином завдяки збільшенню попиту на товари-притулки, тоді як повідомлення про купівлю золота центральними банками, особливо в Китаї, також стимулювали зростання попиту на жовтий метал. Це допомогло золоту зрости, незважаючи на постійні побоювання щодо підвищення процентних ставок у США.

Спотове золото о 07:34 EET подорожчало на 0,3% до 2359,28 доларів за унцію, а ф'ючерси на золото, термін дії яких закінчується в червні, зросли на 0,6% до рекордної позначки 2377,45 доларів за унцію до 01:34 за східноєвропейським часом. Спотові ціни досягли рекордного максимуму в 2365,34 доларів за унцію раніше на початку сесії.

Більш значне зростання жовтого металу стримувалося головним чином очікуванням ключових даних по індексу споживчих цін в США, які будуть опубліковані сьогодні.

Очікується, що дані покажуть, що інфляція в березні залишалася стійкою - тенденція, яка дає Федеральній резервній системі менше стимулів для початку зниження процентних ставок.

Показник індексу споживчих цін також буде опублікований після виходу сильного звіту по зайнятості в несільськогосподарському секторі, а також низки попереджень від чиновників ФРС про те, що стійка інфляція відтермінує будь-яке потенційне зниження ставок центральним банком. Протокол березневого засідання ФРС також має бути опублікований сьогодні.

Хоча перспектива підвищення процентних ставок на довший термін не обіцяє нічого хорошого для золота, жовтий метал був підтриманий збільшенням обсягів його купівлі центральними банками, особливо в Азії та на ринках, що розвиваються. Попит на золото стимулювався зростаючими побоюваннями щодо помітного економічного уповільнення в кінці цього року.

Дані, опубліковані раніше цього тижня, показали, що Народний банк Китаю купував золото 17-й місяць поспіль, причому темпи його купівлі не демонструють ознак зупинки. Зокрема, Народний банк Китаю активно хеджував свої ризики на випадок економічного сповільнення та подальшого ослаблення китайських фондових ринків.

Інші дорогоцінні метали також зросли, але їхня динаміка була неоднозначною. Ф'ючерси на платину зросли на дюйм і досягли більш ніж тримісячного максимуму в $992,90 за унцію, в той час як ф'ючерси на срібло підскочили на 1,3% до майже трирічного максимуму в $28,363 за унцію.

Тримісячні ф'ючерси на мідь на Лондонській біржі металів зросли на 0,4% до $9 468,0 за тонну, а одномісячні ф'ючерси на мідь в США зросли на 0,2% до $4,3110 за фунт.

Обидва контракти досягли 15-місячних максимумів, оскільки ринки зробили ставку на поліпшення перспектив попиту на мідь на тлі зростаючої впевненості в тому, що зниження світового виробництва досягло дна.

Очікується, що пропозиція міді в Китаї також скоротиться, оскільки кілька найбільших переробників відзначили скорочення виробництва в найближчі місяці.

Більше економічних сигналів від Китаю, який є найбільшим світовим імпортером міді, також очікується цього тижня. Дані по інфляції і торгівлі будуть опубліковані в четвер і п'ятницю відповідно.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на вчора, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес