Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції постраждали від побоювання підвищення ставок, Китай відновлюється на сильних даних

08:29 27.09.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у середу продовжили падіння на тлі постійних побоювань щодо підвищення відсоткових ставок у США, тоді як китайські акції відновилися на тлі позитивних даних про прибутки промисловості та обіцянки додаткових стимулів.

Регіональні ринки слабо випереджали індекси Волл-стріт, які впали під час торгів, оскільки ринки продовжували турбуватися через шквал агресивних сигналів від Федеральної резервної системи.

Зростання прибутковості казначейських облігацій було ключовим джерелом тиску на акції важковагових технологічних компаній, а також відводило капітал від ризикових активів. Представники ФРС заявили, що відсоткові ставки можуть зрости щонайменше ще раз цього року і, ймовірно, залишаться вищими за 5% у 2024 році.

Настрої щодо акцій США також постраждали через побоювання з приводу урядового шатдауну, що, як попереджають аналітики, може підірвати і без того мляве економічне зростання.

Японський індекс Nikkei 225 виявився одним із найгірших показників в Азії, опустившись на 0,6%, а південнокорейський KOSPI втратив 0,3%.

Австралійський індекс ASX 200 впав на 0,3%, оскільки дані показали, що споживча інфляція у серпні зросла, як і очікувалося, що потенційно може спричинити песимістичний прогноз для Резервного банку. Але оптимізм із приводу Китаю допоміг зупинити подальші втрати індексу.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 вказують на нейтральне відкриття після того, як індекс різко впав із рекордних максимумів, досягнутих раніше цього місяця. Але Nifty був одним із небагатьох азіатських індексів, що у вересні торгувалися позитивно.

Зростання відсоткових ставок США не обіцяє нічого гарного для фондових ринків, враховуючи, що вони обмежують глобальні грошово-кредитні умови, і навіть відволікають капітал від ризикованих активів. В результаті цієї угоди більшість азіатських ринків за останній рік зазнали різких втрат.

Однак у середу китайські акції виявилися єдиними лідерами ринку Азії. Індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite зросли на 0,4% та 0,3% відповідно, а гонконгський індекс Hang Seng додав 0,8%.

Дані показали, що прибуток китайської промисловості у серпні різко зріс, що допомогло стримати падіння з початку року. Ці дані допомогли викликати певний оптимізм щодо відновлення економіки Китаю напередодні виходу ключових даних щодо індексу менеджерів із закупівель, які будуть опубліковані цього тижня.

Настроям щодо Китаю також певною мірою сприяли обіцянки більшого монетарного стимулювання з боку Народного банку Китаю. НБК заявив, що використовуватиме додаткові заходи для збільшення приватних інвестицій у країну, яка щосили намагається досягти доковідних максимумів.

Тим не менш, китайські акції також суттєво впали у вересні і торгуються близько до мінімумів 2023 року, на тлі побоювань з приводу обвалу ринку нерухомості в країні.

Занепокоєння з приводу Китаю вдарило по регіональних ринках у вересні, з огляду на те, що країна є великим торговим партнером більшості азіатських країн.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 13:55
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,34 0,83 41,8000  0,36 0,87
EUR 44,8100  0,39 0,87 45,7880  0,52 1,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес