Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Коментарий банка "Надра" по поводу инициации "Украинской металургической компанией" рассмотрения вопроса о ликвидации банка (укр.)

Один з акціонерів банку "Надра", який володіє більше 10 % акцій банку (ЗАТ "Українська металургійна компанія"), який входить до групи Укрсиббанку, надіслав 2 липня 2004 року на адресу банку "Надра" вимогу скликати 21 вересня 2004 року позачергові загальні збори акціонерів, на яких пропонується розглянути ряд питань щодо ліквідації ВАТ КБ "Надра".

Банк "Надра" вважає таку вимогу провокацією зі сторони такого акціонера. Ми згодні провести загальні збори 21 вересня 2004 року, бо ми зобов'язані виконати норму закону, тим більше що до банку надійшла вимога від акціонерів, які володіють у сукупності більш як 70 % акцій, про скликання позачергових зборів 21 вересня 2004 року зі зміненим порядком денним, а саме: про неналежне користування ЗАТ "Українська металургійна компанія" своїми правами; про зняття з розгляду питань, внесених до порядку денного ЗАТ "Українська металургійна компанія".

Серед акціонерів банку "Надра" немає конфлікту, т.я. акціонери, що володіють переважним пакетом акцій (більш як 70 % акцій) абсолютно консолідовані у питаннях стратегічного розвитку банку.

Простий підрахунок голосів свідчить, що питання ЗАТ "Українська металургійна компанія" навіть не будуть винесені на обговорення загальних зборів акціонерів банку 21 вересня 2004 року.

Підкреслюємо, що банк "Надра" обурений діями свого акціонера ЗАТ "Українська металургійна компанія".

26 липня 2004 року банк "Надра" звернувся до Національного банку України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Генеральної прокуратури України, Антимонопольного комітету України з проханням дати належну оцінку діям ЗАТ "Українська металургійна компанія" та вжити заходів згідно з чинним законодавством України. Адже такі дії ЗАТ "Українська металургійна компанія" мають ознаки недобросовісної конкуренції. Одак, банк "Надра" впевнений, що такі дії не можуть вплинути на роботу банку "Надра" - стабільну та надійну фінансову установу.

В той час коли Президент, Уряд та Національний банк України прикладають максимальних зусиль для створення в Україні надійної фінансової системи, дії окремих осіб можуть звести їх нанівець, підірвати довіру іноземних інвесторів до банківської системи України.

Позицію банку "Надра" повністю підтримують акціонери банку, ТОВ "Раст", СУАП ТОВ "Агроком - Україна", ТОВ "Консул - Н", ТОВ "Спектрум Медіамарт Юкрейн ЛТД", ТОВ "Старт - К", ТОВ "Прогрес" які є та володіють у сукупності більш ніж 70% акцій.

Зазначені акціонери також звернулись до Національного банку України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Генеральної прокуратури України, Антимонопольного комітету України з проханням перевірити дії ЗАТ "Українська металургійна компанія" на предмет недобросовісної конкуренції.

За матеріалами: BIN.ua
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0980
 0,0997
0,24
EUR
1
44,6324
 0,0506
0,11

Курс обміну валют на 26.07.24, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9442  0,05 0,11 41,5746  0,07 0,17
EUR 44,4796  0,11 0,25 45,2900  0,12 0,25

Міжбанківський ринок на 26.07.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1200  0,07 0,17 41,1500  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес