Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту падають через побоювання щодо попиту в Китаї

 

Ціни на нафту в понеділок продовжили втрати минулого тижня через занепокоєння щодо повільного попиту в Китаї, хоча тривалі геополітичні ризики навколо Близького Сходу та Росії обмежили падіння.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:05 EET подешевшали на 55 центів, або на 0,7%, до 81,53 долара за барель, в той час як американська West Texas Intermediate (WTI) впала на 57 центів, або на 0,7%, до 77,44 долара.

Обидва еталони впали минулого тижня: Brent - на 1,8%, а WTI - на 2,5%, на ведмежих даних з Китаю, які вказують на більш м'який попит в країні, що займає перше місце в світі за обсягами імпорту нафти.

"Занепокоєння з приводу слабкого попиту в Китаї переважило продовження скорочення поставок ОПЕК+", - сказав Хіроюкі Кікукава, президент NS Trading, підрозділу Nissan Securities, додавши, що неоднозначні дані по зайнятості в США змусили деяких трейдерів скоригувати позиції.

"Тим не менш, втрати будуть обмежені підвищеним геополітичним ризиком, з можливістю того, що перемир'я у війні між ХАМАС і Ізраїлем не буде досягнуто, і що конфлікт може розширитися між Росією та її сусідами", - сказав він.

Дані минулого тижня показали, що зростання робочих місць в США в лютому прискорилося, але зростання рівня безробіття і помірні темпи зростання заробітної плати залишили на столі питання про очікуване зниження процентної ставки Федеральної резервної системи в червні.

Минулого тижня Китай встановив цільовий показник економічного зростання на 2024 рік на рівні близько 5%, який багато аналітиків назвали амбітним, якщо не буде додаткових стимулів.

Імпорт сирої нафти в Китай зріс за перші два місяці року в порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, але він був слабшим, ніж у попередні місяці, свідчать дані, опубліковані в четвер, продовжуючи тенденцію до пом'якшення закупівель найбільшим покупцем у світі.

Що стосується пропозиції, то Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, відомі як ОПЕК+, домовилися на початку цього місяця продовжити добровільне скорочення видобутку нафти на 2,2 мільйона барелів на добу в другому кварталі.

"Оскільки ОПЕК+ продовжила свою угоду про добровільне скорочення видобутку до кінця другого кварталу, це може посилити тиск на ринок, оскільки попит відновлюється після сезонного затишшя", - пишуть аналітики ANZ Research у своїй записці.

На Близькому Сході лідер ХАМАСу Ісмаїл Ханія в неділю звинуватив Ізраїль у зриві переговорів про припинення вогню і відкинув вимогу ХАМАСу про припинення війни в Газі, але заявив, що угруповання все ще шукає рішення шляхом переговорів.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес