Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Спостерігачі ОПЕК очікують скорочення видобутку нафти наступного кварталу

 

Очікується, що ОПЕК+ продовжить поточне скорочення постачань нафти наступного кварталу, намагаючись запобігти профіциту й підтримати ціни.

Саудівська Аравія з партнерами планують на початку наступного місяця вирішити, чи продовжувати обмеження приблизно на 2 млн барелів на день (б/д) після березня. Згідно з опитуванням Bloomberg, у зв'язку з уповільненням зростання глобального попиту й зростанням виробництва сирої нафти в США ОПЕК+, можливо, доведеться наполегливо діяти.

Декілька делегатів від Організації країн-експортерів нафти та її союзників у приватному порядку передбачили продовження, яке, як вважають у Ер-Ріяді, цілком можливе.

«Їм доведеться продовжити свої скорочення, - сказав Боб Макнеллі, президент консалтингової компанії Rapidan Energy Group і колишній чиновник Білого дому, Bloomberg Television. - Пропозиція перевищує попит, і щоб утримувати ціни стабільними, ОПЕК+ має утримати цю нафту з ринку».

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) в Парижі повідомило минулого тижня у звіті, що на світових ринках нафти спостерігається профіцит, і нависання значно збільшиться, якщо 22 країни ОПЕК+ відновлять видобуток. Незважаючи на те, що світовий попит на нафту, за прогнозами, досягне нового рекорду в 103 млн б/д цього року, темпи зростання різко сповільнюються, за даними МЕА. За прогнозами, споживання буде легко відповідати потоку постачань із США, Бразилії, Канади й Гайани.

Тим часом Китай, який спонукав зростання попиту протягом двох десятиліть, скотився до дефляції й стикається з безліччю економічних проблем у своєму секторі власності і тіньовому банківському секторі.

Чотирнадцять із 17 трейдерів і аналітиків, які взяли участь у анонімному опитуванні, передбачили, що ОПЕК+ дотримуватиметься своїх обмежень, тоді як троє інших прогнозують, що вони будуть поступово послаблюватися. Міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив Bloomberg у грудні, що заходи можуть бути «абсолютно» продовжені.

«ОПЕК+ не має іншого вибору, окрім як продовжити поточні скорочення, щоб уникнути обвалу», - сказав Тамас Варга, аналітик брокерської компанії PVM Oil Associates Ltd.

Інші аналітики бачать менший тиск на виробників, оскільки різниця в цінах на фізичні сирі вантажі посилюється, а інтенсивні подорожі в Китаї на святкування Нового року за місячним календарем вказують на зростання споживчих витрат.

На додаток до розширення обмежень, ОПЕК+, можливо, доведеться посилити їх впровадження після повільного старту в січні.

У той час як Кувейт і Алжир негайно виконали свої погоджені скорочення, Ірак і Казахстан, які мають неоднозначну історію дотримання вимог, залишалися на кілька сотень тисяч б/д понад свої квоти. Дві країни пообіцяли покращити свої показники.

ОПЕК+ не запланувала офіційної зустрічі для розгляду продовження, про яку уряди членів, ймовірно, оголосили б в окремих заявах у державних ЗМІ. Наступну міністерську конференцію групи призначено на 1 червня в її штаб-квартирі у Відні.

За матеріалами: EnKorr
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7206
 0,1688
0,43
EUR
1
42,8148
 0,3836
0,90

Курс обміну валют на 10.05.24, 10:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4328  0,13 0,34 39,9820  0,14 0,36
EUR 42,3788  0,16 0,39 43,1064  0,15 0,35

Міжбанківський ринок на 10.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8100  0,29 0,73 39,8350  0,30 0,75
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес