Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта падає, оскільки відновлення економіки Китаю розчаровує, а долар зміцнюється

 

Нафта впала в середу, оскільки економічне зростання Китаю, другого за величиною споживача нафти у світі, трохи не виправдало очікувань, що викликало побоювання щодо майбутнього збільшення попиту, тоді як зміцнення долара США знизило схильність інвесторів до ризику.

До 06:32 EET глобальні ф'ючерси на еталонну нафту марки Brent впали на 52 центи, або 0,7%, до $77,77 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) впали на 56 центів, або 0,8%, до $71,85 за барель.

Нафта Brent трохи подорожчала у вівторок, тоді як WTI впала, оскільки інвестори побачили послаблення фундаментальних показників у США, але військово-морські та повітряні конфлікти, що продовжуються, у Червоному морі посилили побоювання з приводу того, що танкерам доведеться змінювати маршрут, щоб уникнути цього району, збільшуючи витрати та час для постачання.

Економіка Китаю в четвертому кварталі зросла на 5,2% порівняно з роком раніше, що не виправдало очікувань аналітиків і ставить під сумнів прогнози про те, що попит у Китаї сприятиме більшому зростанню світової нафти у 2024 році.

Показники економічного зростання Китаю «не усувають перешкоди, пов'язані з попитом на сиру нафту, перспективи Китаю на 2024 та 2025 роки все ще похмурі», - сказала Приянка Сачдєва, старший ринковий аналітик Phillip Nova.

«Нафтова промисловість підтримувала ідею про те, що, незважаючи на нерівне піднесення, попит на нафту з боку Китаю залишається стійким і, ймовірно, досягне рекордного рівня у 2024 році».

Незважаючи на менш очікуване економічне зростання, продуктивність нафтопереробних заводів Китаю в 2023 році зросла на 9,3% порівняно з роком раніше і стала рекордною, що вказує на те, що попит на нафту в країні зростає, хоча не такими темпами, як очікують деякі аналітики.

Деякі ознаки сталого попиту в Китаї з'явилися, оскільки нафтопереробні заводи країни активно замовляють партії нафти для постачання у березні та квітні для поповнення запасів, фіксації щодо нижчих цін та в очікуванні зростання попиту у другій половині 2024 року.

Крім того, у середу долар США коливався поблизу місячного максимуму після того, як коментарі представників Федеральної резервної системи США знизили очікування агресивного зниження процентних ставок. Сильніший долар знижує попит на нафту, номіновану в доларах, для покупців, які розплачуються в інших валютах.

"Вищі ставки можуть призвести до погіршення перспектив попиту на нафту, оскільки економічна активність має тенденцію до охолодження в умовах високих процентних ставок, що робить ціни на нафту вразливими", - сказав Сачдєва.

Ринок продовжує стежити за ситуацією на Червоному морі, хоча інвестори, схоже, применшують загрозу перебоїв у постачанні, навіть незважаючи на те, що нафтові танкери відхиляються від водного шляху.

У вівторок США завдали нових ударів по пов'язаних з Іраном бойовикам-хуситам в Ємені після того, як ракета хуситів вразила грецьке судно в Червоному морі.

«Хоча нафтові показники, можливо, не відображають атаки в Червоному морі, реалізована ціна на нафту та нафтопродукти для споживачів зросла через порушення торгових потоків через Червоне море та Суецький канал», - Вівек Дхар, директор зі стратегії з гірничодобувних та енергетичних товарів Банку Співдружності Австралії.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес