Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

МВФ затвердив програму EFF для України на SDR11,6 млрд

23:16 31.03.2023 |

Економіка

 

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) у п'ятницю, 31 березня, схвалила запровадження нової чотирирічної програми розширеного фінансування для України обсягом до 11,6 млрд СПЗ (близько $15,6 млрд).

Про це повідомляє Reuters із посиланням на поінформоване джерело.

Очікується, що угода допоможе вивільнити масштабне фінансування України від міжнародних донорів і партнерів, включаючи Світовий банк та інших кредиторів. Ця позика стане першим великим пакетом фінансування, схваленим МВФ для країни, яка перебуває в активному конфлікті.

Як повідомляється у пресрелізі МВФ, затвердження нової чотирирічної програми розширеного фінансування (EFF) для України на суму близько $15,6 мільярда дозволяє негайну виплату першого траншу у розмірі $2,7 мільярда.

МВФ зауважує, що нова програма фінасування для України стане частиною загального пакету підтримки на $115 мільярдів доларів США.

"Очікується, що затвердження EFF мобілізує широкомасштабне пільгове фінансування від міжнародних донорів і партнерів України, щоб допомогти вирішити проблему платіжного балансу України, досягти середньострокової зовнішньої життєздатності та відновити стійкість боргу у перспективі як у базовому, так і негативному сценарії", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті Фонду.

МВФ зазначає, що з огляду на надзвичайно високу невизначеність, з якою стикається Україна, нова програма EFF передбачає два етапи:

* перший етап (2023-24 роки) передбачає запровадження надійного бюджету на 2023 рік і збільшення його доходів, підтримку стабільного зниження інфляції і обмінного курсу, сприяння довгостроковій фінансовій стабільності, а також продовженню реформ системи держуправління та боротьби з корупцією;

* другий етап передбачає проведення амбітних структурних реформ для закріплення макроекономічної стабільності, підтримки відновлення та ранньої повоєнної реконструкції, а також підвищення стійкості та більшого довгострокового зростання, в тому числі в контексті цілей вступу України до ЄС.

Очікується, що на другому етапі Україна повернеться до гнучкого обмінного курсу та таргетування інфляції, одночасно зміцнюючи інституції та подолавши вразливість фінансового та енергетичного секторів, а також реформі фіскальної політики для закріплення середньострокових надходжень.

Як повідомлялося, МВФ 21 березня оголосив про досягнення угоди на рівні персоналу (Staff-Level Agreement) щодо нової програми "Механізм розширеного фінансування" (EFF) для України. Програма розрахована на чотири роки та передбачає фінансування обсягом до 11,6 млрд СПЗ (близько $15,6 млрд).

Ця домовленість підлягала схваленню Радою директорів МВФ.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2966
 0,0595
0,15
EUR
1
42,3087
 0,0896
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 10:54
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1958  0,02 0,05 39,7371  0,02 0,04
EUR 42,1604  0,04 0,09 42,8621  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3400  0,08 0,20 39,3600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес