Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Кіберполіція заблокувала 18 каналів та груп, які «розкручували» рух «Редан»

18:33 28.02.2023 |

Політика, Україна

 

Штучне поширення субкультури "ПВК "Редан", є спробою російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію, аби втягнути дітей у протиправну діяльність.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

"Провокування конфліктів і масових бійок між підлітками - таку мету ставлять перед собою організатори зібрань молоді, утім поліцейські завадили реалізувати ці злочинні задуми. Загалом протягом двох днів у різних регіонах держави відбулося близько 30 зібрань молоді. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками", - пише пресслужба.

За словами начальника управління ювенальної превенції Національної поліції України Василя Богдана, до відділів поліції запросили більше 700 осіб, більшість з яких були неповнолітніми. Наразі з ними та їхніми батьками проводяться профілактичні заходи. Зокрема роз'яснюється, що за відповідні дії передбачена адміністративна або ж кримінальна відповідальність.

Кіберполіція, зі свого боку, заблокувала 18 каналів й груп, які були створенні для "розкручування" молодіжного руху й дестабілізації ситуації в Україні. Наразі встановлюються джерела фінансування та адміністраторів цих інформаційних каналів.

"Аби не дати ворогу успішно провести свою ІПСО і застерегти дітей від необдуманих вчинків, ми спілкуємося із адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів, але головне: ми звертаємося до батьків і закликаємо їх бути друзями своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх, цікавитися, з ким вони спілкуються і як проводять дозвілля, - додав Василь Богдан.


Масові затримання підлітків

26 та 27 лютого у низці обласних центрів України поліція запобігла масштабним бійкам серед молодих людей.

Групи підлітків збиралися біля торгових центрів та на міських площах у рамках флешмобу групи "ПВК Редан", створеної на території РФ.

Акції було організовано у Києві, Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Вінниці, Житомирі, Черкасах, Дніпрі, Полтаві, Запоріжжі.

У багатьох містах правоохоронцям вдалося не допустити сутичок. Учасників "флешмобу" затримали та провели з ними профілактичні бесіди.

Так, 27 лютого запобігли бійці у Печерському районі столиці. Біля ТРЦ "Гулівер" дві групи підлітків намагалися влаштувати бійку "стінка на стінку" з кастетами та газовими балончиками.

У Харкові в понеділок до поліцейських дільниць було доставлено 245 осіб, які планували бійку біля ТРЦ Nikolsky. Лише 30 із них виявилися повнолітніми.

У підлітків було вилучено ножі, кастети, газові балончики. На правопорушників склали 72 адмінпротоколи. Сьогодні поліція провела обшуки у можливих організаторів сутичок.

Масова бійка також планувалась в Одесі. Біля ТЦ "Панорама" симпатики російської субкультури "Редан" 27 лютого зібралися на "стрілку" з іншим молодіжним рухом. Поліція виявила анонс флешмобу в соцмережах, завдяки чому вдалося заздалегідь попередити бійку.

Що відомо про "ПВК Редан"

Рух "Редан" зародився в Росії. Більшість його учасників - підлітки. Вони одягаються в чорний одяг із принтами павуків та цифрою "4".

Ці символи використовували герої японського серіалу-аніме "Hunter x Hunter" - злочинці з банди "Геней Редан", з чим, ймовірно, і пов'язана назва субкультури.

"Реданівці" в РФ організовують бійки з футбольними фанатами, мігрантами та представниками інших субкультур, у тому числі з так званими "офніками".

Вони називають себе неформалами, які можуть постояти за себе, але заперечують причетність до злочинних чи військових організацій, а абревіатуру ПВК використовують як жарт.

Минулими вихідними у Москві було затримано 350 учасників руху, які намагалися влаштувати бійку в одному із торгових центрів. Також поліція запобігла сутичкам у Санкт-Петербурзі, Казані, Новосибірську та інших містах.

При цьому російські пропагандисти заявляють, що жодної "ПВК Редан" не існує і нібито це "провокація українських спецслужб".

Субкультура набирає популярності в Україні

В останні тижні рух "Редан" почав поширюватися і Україною. Його активність координують у соцмережах.

Через Telegram-канали організатори анонсують місце та час збору для бійок у великих містах. Середній вік учасників флешмобів - від 14 до 17 років.

Опоненти "реданівців" також збираються разом, щоб їх "розігнати".

За матеріалами: РБК-Україна
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес