Фінансові новини
- |
- 15.11.24
- |
- 11:19
- |
- RSS
- |
- мапа сайту
Авторизация
Як норвежці привчили японців до суші з лососем?
14:54 16.12.2021 |
Сьогодні лосось є одним із найпопулярніших інгредієнтів для суші у всьому світі. Ви можете замовити страви з цією рибою у будь-який час – vinnytsia.sushi-go.com.ua. Але раніше в Японії було нечувано їсти сирого лосося. Що змінилося? Вся справа у заповзятливих норвежцях, які шукали та знайшли нові ринки збуту для своєї продукції.
Заборонений японський лосось
Як і креветки та тунець, лосось дуже популярний серед любителів суші. Але на батьківщині суші, в Японії, сирий лосось не завжди був у меню. Місцеві жителі вважали його чимось огидним та неприпустимим. Протягом більшої частини історії країни лосось був рибою, яку не можна їсти сирою.
Річ у тім, що японський лосось був заражений паразитами. Тому навколо нього сформувалася аура чогось забороненого. Принаймні без теплової обробки його на стіл не подавали.
На сцену виходять норвежці
Все змінилося, коли до справи взялися норвежці. У 80-х роках у Норвегії виникла проблема – у них було дуже багато лосося. Уряд найняв людину на ім'я Бьорн Ейрік Олсен, щоб той зумів укласти контракти на постачання риби до Японії.
Бьорн поїхав у Токіо, але там його й слухати не хотіли. Японці вперто повторювали, що їх лосось не цікавить. Для них він і не смакує, і неправильного кольору, і голова у риби якась не така. Але насправді причиною була недовіра через паразитів. Проте Бьорн не міг розмістити рекламу, у якій говорилося б: «Не хвилюйтеся, наш лосось не містить паразитів».
Натомість Бьорн робив рекламу, в якій основна увага приділялася чистій норвезькій воді. Це не спрацювало. А тим часом у Норвегії промислові морозильники були переповнені рибою. Її просто нікуди було подіти. Тоді Бьорн пішов у компанію під назвою Nishi Rei, що продає заморожені продукти, і запропонував їм 5 000 тонн лосося дешево. У Nishi Rei погодилися на угоду.
Риба потрапила до супермаркетів і поступово сподобалася японцям. Суші з лососем почали з'являтися у всій Японії, особливо у дешевих ресторанах з конвеєрними стрічками. А вже за кілька років ця риба стала однією з найпопулярніших серед місцевих жителів. Так проблеми норвезької харчової промисловості подарували світові новий рецепт суші.
|
|
ТЕГИ
ТОП-НОВИНИ
ПІДПИСКА НА НОВИНИ
Для підписки на розсилку новин введіть Вашу поштову адресу :