Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Сільське господарство — четверта революція

Цифрове сільське господарство 4.0 передбачає використання безпілотних повітряних суден та IT-платформи. Щоби розібратися чому 4.0, розглянемо докладніше історію розвитку галузі.

Уже сьогодні новітні технології сільському господарству надають системи точного землеробства Trimble. Але з чого все починалось? «Сільське господарство 1.0» — ручна праця і традиційні методи обробки землі та вирощування тварин. Воно досі збереглося в невеликих господарствах, далеких від сучасних технологій.

землеробство

Процес індустріалізації створив «сільське господарство 2.0» — інтенсивну механізацію й заміну ручної праці на машини. Тенденції до підвищення потужностей і продуктивності сприяли активній роботі щодо створення модифікованих високоврожайних сільськогосподарських культур, застосування нових технік у перероблюванні сировини, стимулювання врожайності через використання штучних добрив, гербіцидів і пестицидів.

Коли нові технології стали проникати у всі сфери, настав час «сільського господарства 3.0». Ми зараз знаходимося на цьому етапі. Уже мало кого можна здивувати системами автоматичного поливу й регулювання мікроклімату в теплицях чи автоматичними доїльними апаратами. Чіпи на тваринах використовують для відстеження їхнього стану та місцеперебування. Датчики на сільгосптехніці дають змогу вести дистанційний контроль і управління процесами посівних робіт, внесення добрив і збору врожаю. Однак весь цей інструментарій оптимізує лише поодинокі завдання.

«Сільське господарство 4.0» — наступний етап розвитку

«Сільське господарство 4.0» — наступний етап розвитку, коли нові технології дають змогу не тільки оптимізувати діяльність унаслідок автоматизації певних процедур, але і впровадити такий спосіб господарювання, у якому людина буде виконувати роль виключно координатора і спостерігача.

Це буде сільське господарство, де як і раніше використовується ґрунт і умови, але виробничі процеси будуть підключені до платформи, що дає змогу збирати, систематизувати та обмінюватися інформацією в онлайн-режимі, коригувати роботи на виробничих ділянках залежно від отриманої інформації.

Ми вже живемо у світі, де програми можуть самі обирати алгоритм дій. Цифрова економіка стає реальним способом модернізації сільськогосподарської діяльності. Розвиток Інтернету, поява сучасних агрегаторів та IT-платформ із базами даних планування, фінансового обліку та стану справ створюють недоступні раніше можливості для виявлення закономірностей, прогнозування та стратегічного управління.

землеробство

Зазначені вище тенденції припускають перегляд ролі аграрного бізнесу в глобальній економіці. «Сільське господарство 4.0» може створити умови для того, щоби вижити в новій реальності.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес