Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Газоблоки або піноблоки - що вибрати?

У чому ж різниця між газоблоком, піноблоком і полістиролбетонними блоками, який з них підійде саме вам і де їх можна купити - в оглядовій статті від редакції інтернет магазину «Газоблоки і піноблоки ціни».

Побудувати теплий, затишний, довговічний і красивий будинок - мрія багатьох з нас. Але її реалізація в основному упирається в гроші. Майбутньому домовласникові доведеться не один день поламати голову, перш ніж вибрати недорогий, але якісний і міцний матеріал для будівництва будинку своєї мрії.

Для того, щоб будинок був затишним, необхідно, щоб в будівництві використовувалися міцні, вологостійкі, економічні матеріали з малою теплопровідністю. Їх склад повинен бути екологічним, а форма прагнути до ідеальної; розмір великим, але будівництво легким. Кожному з цих пунктів цілком відповідають бетонні комірчасті блоки. Однак серед них є невеликі, але істотні відмінності. У чому ж різниця між окремими типами пористих блоків, який з них підійде саме вам і де у Львові їх можна купити - в оглядовій статті від редакції порталу «Gazobloki.lviv.ua».

Різниця у виробництві блоків
Останнім часом при спорудженні огороджувальних поверхонь будинків часто застосовують сучасні стінні блоки з пористого бетону, щільність і теплопровідність яких приблизно дорівнює дереву. Однак на будівництвах частіше можна почути інші терміни: піноблок, газоблок, полістиролбетон, газобетон і інші. Для того, щоб зрозуміти різницю, звернемося до термінології і виробництва.

Політехнічні словники дають досить скупе визначення ніздрюватого бетону - це штучний кам'яноподібний матеріал з рівномірно розподіленими дрібними порами розміром від пів міліметра до трьох міліметрів, що отримується в результаті затвердіння поризованної суміші в'яжучого кремнеземистого компонента і води. Ніздрюватий бетон - недорогий матеріал, що володіє хорошими тепло- і шумозахисні властивості. Його легко обробляти - пиляти, свердлити, в нього можна забивати цвяхи, угвинчувати шурупи і так далі.

Поняття "газобетон" охоплює широкий клас матеріалів, які розрізняються за способом утворення пористої структури, виду в'яжучого або кремнеземистого компонента, а також призначенням.

За способом утворення матеріалу вони поділяються на газобетон і пінобетон.

Основна відмінність технологій полягає в тому, що пінобетон проводиться тиском (повітря "заганяють" в розчин), а у виробництві газоблоку використовується низький тиск навколишнього середовища (водень "виривається" назовні, утворюючи пори). Ще одна відмінність - піноблок застигає в формах і набуває кінцеву геометрію саме в них, якісний газоблок же виготовляється в заводських умовах методом розпилу великого блоку після його застигання на блоки потрібних розмірів.

Полістиролбетонна блок (праворуч) є різновидом піноблоку з тією лише різницею, що замість бульбашок повітря використовуються спінені круглі гранули полістиролу - звичайного пінопласту. Гранули рівномірно перемішуються з розчином і заливаються в форми. Це надає блоку ряд переваг, основне з яких - підвищена вологостійкість.

Друга частина терміна залежить від виду в'яжучого компонента. Так, наприклад, бетони на цементі - це газо- і пінобетон, що на вапна - газо- і пеносіліката, на жужільному в'язкому матеріалі - газоблоки і піноблоки, на змішаному цементно-вапняному (в залежності від співвідношення цементу і вапна ) - газобетони або газосилікати; пінобетони або піносиліката і т.д.

Також в залежності від технології з'являються і інші, значно важливіші характеристики: автоклавні і не автоклавні блоки. У середовищі насиченої пари і при тиску в 10 - 14 атмосфер інертний кварцовий пісок вступає в реакцію з оксидами кальцію і алюмінію, утворюючи нові стійкі мінерали. Тому газобетон - це штучно синтезований камінь, в залежності від способу приготування має різні властивості. В ужитку поки що існує спрощена в'язка: газобетон - це автоклавний ніздрюватий бетон, а пінобетон, відповідно, неавтоклавний ніздрюватий бетон. Такий поділ непогано відображає поточну ситуацію на ринку будматеріалів.

За призначенням комірчасті блоки діляться на теплоізоляційні, конструкційно-теплоізоляційні, конструкційні. Це найголовніша відмінність у блоків.
Директор ТОВ "ПромБудКомплект" Альберт Халіснович: Діяльність: Продаж газоблоки Львів

- В технології виробництва цих видів блоків є як подібності, так і відмінності. Піноблок і газоблок відносяться до похідних легких бетонів, вони відрізняються між собою тільки формуванням повітряних осередків всередині самого блоку.

У піноблоки повітряні бульбашки утворюються за допомогою піни, яка перемішується з бетоном, і коли бетон застигає, виходить блок певного розміру. Такий блок є легким, міцним і найголовніше - теплим. Структура осередків піноблоку - закритого типу, тобто при застиганні повітряний пухирець обволікає бетон. В результаті всі бульбашки повітря укладені в бетон.
У газоблоків для отримання повітряних бульбашок застосовується алюмінієва крихта, яка вступає в реакцію з вапном при нагріванні і виділяє газ. Осередки в газобетоні є відкритими, тобто бульбашки повітря повідомляються один з одним. При цьому газоблоки, як правило, виробляють промисловим способом.

Комерційний директор ТОВ «Аркабуд» Олександр Дуцяк

- Пінобетон - пористий матеріал, практично це цементно-піщаний розчин, який твердне при природній температурі. Пористу структуру йому надає протеїновий піноутворювач, який додаються в розчин при перемішуванні, що перетворює його в емульсію. Отриманий пенообразний розчин розливають по формах. Одним з таких виробів і є піноблок.
Пориста структура робить піноблок легким і малотеплопроводнимі. Він володіє високими звукоізоляційні характеристики. Цей матеріал міцний і довговічний.

До складу газобетону входить пісок, вапно, цемент вода і алюмінієва пудра. Після перемішування суміш витримують до певної кондиції, а потім спеціальними струнами ріжуть цей масив на блоки. Після цього блоки відправляються в автоклав. В автоклаві з них випаровуються залишки води і блок приймає свій остаточний вигляд і свої споживчі властивості.

характеристики газоблоків і піноблоків

Директор ТОВ "ПромБудКомплект" Альберт Халіснович:

- Через різницю у виробництві піноблок і газоблок має і різні характеристики. Найважливішими з них є теплопровідність, вологостійкість, міцність, звукоізоляційні властивості, придатність до установки кріплень і, звичайно ж, ціна.

Комерційний директор ТОВ «Аркабуд» Олександр Дуцяк:

- Продукція, нашої компанії піноблоки і газоблоки мають різницю в лінійних розмірах не більше 2 мм. При цьому полістіролбетонниє блоки мають ряд переваг перед іншими ніздрюватими блоками. Вони найменше вбирають вологу, легші і дуже теплі.

В цілому різні виробники надають різні показники теплопровідності блоків. При цьому стандартними нормами для пінобетону береться 0.22, газобетону 0.12-0.14, у полістиролбетону 0.1-0.12. Чим вище показник теплопровідності - тим більше стіна буде віддавати тепло, і тим товщі потрібно буде її будувати.
Де у Львові купити якісні газоблоки

Газоблоки - один з найбільш популярних матеріалів, використовуваних в сучасному приватному, а іноді і промисловому будівництві. Вони поєднують в собі кращі якості двох найпопулярніших будівельних матеріалів - цегли і дерева. Газобетонні блоки відрізняються легкістю, але разом з тим чималому міцністю і впевненою надійністю.

Купують газоблоки м. Львів ще й за таких важливим причин:

Низька теплопровідність, завдяки якій всередині будинку, побудованого з газоблоків, буде комфортно навіть в умовах суворої української зими. У той же час мешканці газобетонного дому не будуть «задихатися» в ньому і в спекотний літній день.
Екологічність - матеріал не виділяє в повітря потенційно небезпечних для людини парів - ні при нагріванні, ні в звичайних умовах.
Вогнестійкість і низька пожежонебезпека - вам не доведеться додатково обробляти стіни спеціальними складами, як, наприклад, у випадку з деревом.
Вкрай низька схильність негативному впливу грибка і цвілі.
Більш вигідна ціна в порівнянні з цеглою, деревом або брусом.

З усього цього випливає, що людина, яка вирішила купити газоблоки в м. Львів або будь-якому іншому місті України, не економить на якості, але і не підриває бюджет своєї сім'ї.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5860
 0,1976
0,50
EUR
1
42,2620
 0,0498
0,12

Курс обміну валют на сьогодні, 10:48
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3897  0,17 0,42 39,9597  0,20 0,50
EUR 42,1145  0,21 0,50 42,9172  0,23 0,53

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5750  0,20 0,52 39,5950  0,23 0,57
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес