Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Як купити бу авто в Європі. Скільки коштує вживане авто в Україні

У цій статті ми обговоримо питання – де краще купляти автомобіль з єврономерами: в Україні, в Польщі (наприклад, на «Доброкарі») чи в іншій європейській країні (наприклад, Німеччині).

Спочатку розглянемо варіант купівлі авто з євро номерами в Україні – в яких випадках це вигідно робити? Такий варіант ідеально підходить, якщо:

  • ви не маєте закордонного паспорту і не плануєте його виробляти
  • ви не хочете тратити час та гроші на відкриття візи
  • машина потрібна вам у найшвидші строки.
  • Для початку радимо визначитись з бюджетом, який ви може виділити на купівлю машини та супутні витрати. Якщо ви вирішили купити авто в Європі, врахуйте в ньому супутні витрати, що включатимуть в себе гроші на дорогу, проживання, послуги спеціалістів.

    Варіант 1 – Автохаус Доброкар, Перемишль

    «Доброкар» - це майданчик з європейськими б/у автомобілями, який розташований в Перемишлі. Великий плюс цього ринку – незначні витрати на дорогу, адже географічно Перемишль дуже близько до України. Приїзд сюди і всі дії, пов’язані з купівлею авто займають один день. Ціна на автівки розраховується в нетто (без ПДВ). Ви платите лише за перевірку машини і за саму дорогу до «Доброкару» (приблизно 100 євро).

    Щоб порахувати кінцеву вартість в Україні, до ціни авто слід додати вартість розмитнення, яку на ваш запит вам повідомить менеджер Доброкару. Щоб запобігти ризику та зайвих витрат, перед приїздом ви можете замовити огляд вподобаного авто та поставити його в резерв.

    Варіант 2 – скільки коштує купити авто в Німеччині

    Тепер розглянемо варіант, коли ви самотужки їдете до Німеччини з метою купівлі там б/у автомобіля. Це має сенс, якщо ви готові потратити досить багато грошей на дорогу. Скільки грошей вам знадобиться?

    Якщо ви їдете своїм автомобілем і проїжджаєте 1000-1500 кілометрів, в середньому за пальне в одну сторону вам доведеться заплатити 100-150 євро. Сюди входить також ціна за проїзд платними автобанами. Якщо певна стороння людина погодилась поїхати з вами в цю подорож на своєму авто, вам потрібно буде заплатити їй ще 100 євро за експлуатацію (амортизацію) транспорту.

    Радимо ще задовго до поїздки знайти в Інтернеті автомобілі, які вам подобаються і які ви захочете оглянути. І лише після того, як вибір зроблений, відправлятись в дорогу. Інакше існує ризик, що ви витратите багато зайвих коштів, коли будете кружляти Німеччиною в пошуках достойних варіантів.

    Ще один пункт витрат – проживання. Звичайно, якщо ви їдете в теплу пору року, гіпотетично можете переночувати в автомобілі. Однак це дуже некомфортно, ви не зможете добре відпочити і не матимете сил ні на керування, ні на пошук автомобіля.

    В Німеччині середня ціна за готель в номері на 2 осіб 50 євро. Поїздка триватиме в середньому 4 дні, тобто на вас чекає три ночівлі.

    Також вам потрібно буде харчуватись. Наприклад, обід в Макдональдсі на двох осіб обійдеться 15 євро.

    Отже, ви знайшли автомобіль і хочете його придбати. Тепер вам потрібно купити номери, оформити експортну декларацію та страхування. Бюджетні «жовті» номери і страховка коштують приблизно 100-150 євро.

    Якщо додати витрати на дорогу в одну сторону, проживання, харчування, оформлення документів і купівлю номерів, виходить приблизно 610 євро. Далі потрібно доставити автомобіль в Україну. Людина, з якою ви їхали в Німеччину, вертається додому на своєму авто – ви повинні заплатити їй за пальне. Крім того пальне потрібно буде купляти для придбаної щойно автівки. Додаємо до суми ще 300 євро. Якщо ви користуєтесь послугами посередника (який допомагає в виборі авто, перевіряє його технічний стан і т.д.), то за його роботу ви заплатите ще як мінімум 300-400 євро.

    Важливий момент: на німецьких ринках б/у автомобілів далеко не всі продавці дозволяють клієнтам проводити діагностику, перевіряти пробіг та ін.. Скоріш за все ви зможете лише оцінити візуальний стан, в кращому випадку заміряти товщиноміром лакофарбове покриття. Але є і хороші великі торгові площадки, на яких є можливість досить ретельно перевірити авто. В таких місцях вам дозволять провести тест-драйв, ретельно оглянути кузов, зробити діагностику електроніки і т.д.

    Ще один нюанс стосується ціни брутто і нетто. Зазвичай при купівлі машини в Німеччині продавці хочуть, щоб клієнт оплатив ціну брутто – тобто з врахуванням німецького НДС (приблизно 19%). Але існують торгові площадки, де можна домовитись і не платити повністю ціну брутто, а, наприклад, купити по ціні нетто плюс всього половину НДС. Якщо податок становить 1,5 тисячі євро, вам можуть дозволити заплатити всього лиш половину – 750 євро. Коли ви рушаєте в подорож, завжди орієнтуйтесь на ціну брутто, а не нетто.

    Як повернути собі назад ПДВ? Вам в будь-якому випадку слід виїхати з Євросоюзу і продовжити всі документи. Кожен салон, торгова площадка визначає власний перелік документів, які буде у вас вимагати. Наприклад, перекладені на німецьку мову митну декларацію, реєстраційний талон і т.д. Документи фірмі можна надати особисто, з рук в руки, або ж відправити за допомогою кур’єрської служби DHL. Після надання документів салон розглядає їх протягом тижня і, якщо все в порядку, вертає вам на банківську картку НДС. Без подання в компанію відповідних документів НДС вас ніхто не поверне.

    Який варіант обрати?

    Якщо ви хочете якнайшвидше і легко купити авто з євро номерами – робіть це в Україні. Так ви заощадите час, але переплатите в середньому 500 -1000 євро.

    Якщо ж ви вирішили купити авто в Європі, але не плануєте тратити на це багато часу та грошей – приїжджайте на «Доброкар» в Перемишлі - поїздка займає 1 день. Радимо перш за все переглянути на сайті фотографії машин і вибрати ті, які б хотіли подивитись.
    Зауважте: автохаус Доброкар купує авто на європейських аукціонах лізингів та банків, так само як і автохауси Німеччини та інших країн Європи. Проте ціни на авто тут значно нижчі, ніж в інших автохаусах, за рахунок меншої маржі.

    Якщо ж ви плануєте пригнати авто з інших європейських країн, наприклад, з Німеччини, сядьте і добре порахуйте, скільки грошей вам потрібно відкласти на поїздку.

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на завтра
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    39,3969
     0,1376
    0,35
    EUR
    1
    42,3359
     0,0261
    0,06

    Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
      куп. uah % прод. uah %
    USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
    EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

    Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес