Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Чому дитина відчуває апатію і як це проявляється

«Люди не ледачі. Вони просто ставлять перед собою цілі, які їх не надихають». Це слова відомого американського підприємця, бізнес-тренера і письменника, який серйозно вивчає питання саморозвитку, Е. Роббінса. Ви хочете знати, як боротися з лінню дитини? Тоді задумайтеся, перш за все, а чи правильно ви її мотивували, зуміли зацікавити в навчанні, підтримали дитяче прагнення навчитися чомусь новому?

Як побороти лінь дитини? Вчимо дітей вчитися

Кращий спосіб відучити дитину від ліні - зрозуміти справжні причини ледачої поведінки і вибрати правильний шлях розвитку. Оскільки ми часто приймаємо за лінь те, що нею не є, то боротися з лінню дитини потрібно починати з розшифровки дитячої поведінки:

1.Невміння вчитися.

Саме воно призводить до того, що учень спочатку сильно захоплюється якоюсь справою, але рідко доводить розпочате до кінця. Перші ж труднощі призводять до розчарування, малюк не знає, що робити далі і хапається за нові справи. Це точно не лінь, тому що пізнавальний інтерес у дитини присутній. В даному випадку просто учень не має досвіду ефективного навчання, не знає алгоритм отримання і практичного застосування знань.

2.Типи темпераменту.

Флегматики реагують на зовнішні подразники повільніше інших дітей. Повільність присутня в будь-якій діяльності дитини, тому здається, що вона лінується. Холерики настільки активні, що їм не вистачає витримки і посидючості. Вчасно не розв'язані задачі, не вивчені теми… Учнів з такими результатами теж вважають ледачими. А тим часом їм просто не вистачає певних якостей: флегматикам - гнучкості і швидкості мислення, холерикам - самодисципліни і концентрації.

3. Інфантилізм.

На відміну від темпераменту, інфантильність розвивається у малюків з вини дорослих, коли дитина хоче щось зробити самостійно, а батьки з різних причин не дають їй такої можливості. Причиною можуть стати завищені вимоги, критика вчителя або старших членів сім'ї.

4. Відсутність мотивації.

Ось ми і прийшли до головного винуватця апатії, ліні, небажання вчитися в шкільному віці і якимось чином розвиватися, змінювати на краще своє життя вже в дорослому віці. Дитина не може добре вчитися, якщо їй не подобається це заняття, якщо вона не розуміє, навіщо їй саме ці знання.

Чому дитина відчуває апатію і як це проявляється

Як боротися з дитячою лінню: вибір методів навчання і мотивація

Поки знайомство з навколишнім середовищем відбувається природним шляхом, в поведінці малюка немає навіть натяку на лінь. Цей недолік проявляється саме тоді, коли пізнання перетворюється в роботу, буденність, обов'язок.Саме батьки зможуть звільнити дитину від ліні вже на етапі дошкільного розвитку або в початковій школі. Йдеться про вік 5-11 років, коли тільки формується мислення, звички, світосприйняття. Перший досвід занять діти отримують в сім'ї. Сучасні батьки досить підковані в питаннях дитячої психології, щоб проводити навчання правильно - в ігровій формі, з чергуванням фізичних, творчих занять і вправ для розуму. Однак, на певному етапі необхідно до інтелектуального розвитку додати соціальний компонент. Малюк з 4-5 років потребує спілкування з однолітками, наставництво досвідченого педагога. У колективі до особистого пізнавального інтересу додається вплив середовища, бажання бути частиною команди, а також трохи суперництва.

Найкращий варіант такого всебічного розвитку - це вибір хороших розвиваючих курсів для дітей. Наприклад, Школи ментальної арифметики Соробан®. Всі знають, що учні цього центру освоюють швидкісний рахунок і за короткий термін навчання розвивають вражаючу реакцію, феноменальну пам'ять і уява, логічне мислення, здатність швидко аналізувати інформацію і приймати правильне рішення. Але є ще інші сторони навчання. Наприклад, регулярні тренування привчають до працьовитості, дисципліни. Послідовність, результативність методики сприяють розвитку цілеспрямованості, постійно мотивують учнів на нові досягнення.

Метод Соробан® розвиває інтерес, здібності і прагнення. Щоб перемогти лінь дитини, виростити її ініціативною, яскравою особистістю більшого й не треба

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5860
 0,1976
0,50
EUR
1
42,2620
 0,0498
0,12

Курс обміну валют на сьогодні, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес