Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Що врахувати при виборі котлу?

 

Газові котли використовують природний газ або пропан для нагрівання води до температури кипіння. Отримана вода переноситься через труби до будинку, годуючи окремі радіатори в кожній кімнаті. Котли пропонують альтернативу традиційним печам, особливо в районах країни, де повітря більш сухе. Купуючи газовий котел, ви повинні знайти той, що відповідає потребам вашого будинку. Купівля котла, який занадто малий, не забезпечить достатню кількість тепла, і буде постійно працювати, щоб досягти ваших потреб, збільшуючи ваш рахунок. Рівно як і купівля занадто великого, може бути набагато дорожче, ніж спочатку передбачалося у сімейному бюджеті. Підрахунок квадратних кадрів у вашому домі допоможе вибрати оптимальний нагрівальний прилад.

Виміряйте квадратні метри та загальну площу вашого дому. Ця інформація була доступна ще коли ви будували або тільки придбали будинок, тож це не складно. Якщо ні, вам потрібно буде виміряти кожну кімнату в будинку. Почніть у кутку однієї кімнати і вимірюйте дві стіни, за допомогою вимірювальної стрічки. Запишіть розміри на аркуші паперу. Розрахунок забезпечує розуміння, наскільки добре ваш будинок є ізольованим, які у нього теплові втрати, та іншими змінними, які визначають точно, який саме водогрійний котел вам потрібен.

Ключовим фактором при покупці нового котла є річний показник ефективності використання палива (AFUE). Ця оцінка показує, наскільки ефективно цей агрегат перетворює паливо на енергію. Заміна вашого старого котла на високопродуктивний пристрій може здатися складним та виснажливим процесом, однак, треба витримати всі умови експлуатації, щоб досягти максимальних рейтингів ефективності. Все це може спричиняти значну економію палива, без коригування системи опалення у подальшому.

Кожний котел, що має рейтинг AFUE 85% або більше, вважається високопродуктивним котлом; багато з них сертифіковані за допомогою Energy Star, а це означає, що вони відповідають суворим вимогам щодо енергоефективності та безпечні для навколишнього середовища. На сьогодні більшість нових мазутних печей мають рейтинги AFUE від 80 до 90 відсотків, їх рейтинг еквівалентів газу становить від 89 до 98 відсотків. Котли для конденсації можуть досягати рейтингів більше 95 відсотків, коли вони використовуються з функцією модуляції зовнішнього скидання, яка визначає зовнішні температури. Електричні котли майже на 100 відсотків ефективні, оскільки вони не виробляють відпрацьованих газів; вони можуть бути гарним варіантом в районах країни, де витрати на електроенергію є низькими. Великий вибір таких котлів можна знайти тут: energyservice.com.ua.

Не забувайте про систему вентиляції, наприклад, димохідні котли витягуються природним шляхом через димохід, тоді як котли, що працюють на силовому та прямому випуску, використовують вентилятори для витоку вихлопних газів через отвір даху або бічної стінці. Оскільки котли другого типу використовують повітря зсередини, їх можна встановлювати лише у відкритих приміщеннях, а не у щільних шафах. Конденсаційні котли мають спеціальні вимоги до вентиляції, що пов'язані з кислотністю конденсату, який вони виробляють.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,9205
 0,0955
0,24
EUR
1
43,3137
 0,2031
0,47

Курс обміну валют на вчора, 11:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6385  0,03 0,07 40,1538  0,01 0,04
EUR 42,9008  0,00 0,01 43,6542  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8650  0,01 0,03 39,9000  0,00 0,00
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес