Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Екологічні проблеми Києва: як врятувати місто від забруднення

Як повідомляє сайт Мій Київ, Київ – одне з міст України, яке особливо зазнає забруднення. У межах міста є багато підприємств, які щодня викидають у повітря небезпечні речовини, шкідливі здоров'ю людини. Крім того, автомобільні викиди, неправильне усунення відходів та знищення зелених зон із кожним місяцем погіршує екологічну сферу міста.


Повітря

Київ перебуває на 90 місці у рейтингу у світі за якістю повітря. На його стан впливають 2 основні види джерел забруднення повітря – пересувні (автомобілі) та стаціонарні (промисловість). Транспорт становить більшу частину забруднення.загрязнение

Такі викиди особливо небезпечні, тому що найшвидше потрапляють у дихальні шляхи, тому що викиди від автомобілів здійснюються поряд з пішохідними зонами. Найбільша кількість токсичних речовин виділяється під час запуску та зупинки двигуна, а також під час його роботи в холостому режимі. Тобто максимальна концентрація токсичних речовин у містах спостерігається на перехрестях та біля світлофорів.

90% стаціонарних джерел забруднення – підприємства енергетичної галузі (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, ВАТ "Київгаз", КП "Київтеплоенерго", завод "Енергія"). Щорічно вони виробляють понад 25 000 тонн забруднюючих речовин.завод энергия

Якість повітря у великих містах хвилює мешканців дедалі більше. Для контролю над станом повітря було створено спеціальні станції, які роблять тести 3-4 десь у день. Отримані дані розміщуються на публічних онлайн платформах, наприклад SaveEcoBot, Telegram-бот «Якість повітря в Києві», ЛУН Місто Air, EcoCity.


Відходи

Щороку у Києві виробляються мільйони тонн різних відходів. Проблеми починаються на етапі їхньої утилізації. Здебільшого все сміття потрапляє або на завод «Енергія», де його спалюють, або на полігони твердих побутових відходів, де його закопують, а частіше просто складують.мусор

Спалювання сміття без спеціальних установок, які не дають токсичним речовинам потрапляти у повітря, є надзвичайно небезпечним для здоров'я. Щодня на заводі «Енергія» спалюють понад 500 тонн відходів. У кожному кубометрі диму, що йде із заводу, міститься 50 мг пилу, вуглекислий газ, хлор, аміак, важкі метали та інші шкідливі речовини. Якщо встановити на підприємстві фільтри хімічного очищення газів, воно стане набагато безпечнішим для навколишнього середовища та житлових масивів навколо. Але поки цього не сталося, і жителі Дарницького району продовжують день у день дихати отруйними газами.

Прикопування сміття теж не найкращий вихід. Тони побутових відходів розкладаються під впливом природних процесів. Продукти, батареї, невикористані ліки – все це гниє, утворюючи токсичні рідкі стоки – фільтрат. До нього також потрапляють важкі метали, мікропластики. Така отрута потім потрапляє у ґрунт, на якому люди вирощують «чисті» овочі на своїх городах, отруює воду річок та озер, яку потім використовують у місті.


Зелені зони vs забудова

Парки, сквери, незаймані зелені масиви – обов'язкова складова сучасного мегаполісу. Зелені насадження радують око, ними приємно гуляти, відпочивати на природі, не виїжджаючи за межі міста. Крім того, вони поглинають вуглекислий газ і натомість постачають нас киснем – для великого міста це особливо цінна допомога та користь.горбачиха

Але забудовники часто забувають про те, що найголовніше і всупереч усім законам і постановам знищують зелені зони одну за одною, як це трапилося колись із гарним «п'ятачком» поряд із центральним РАГСом.


Державні еко-програми

1200_0_1567772481-4359.jpg

На початку 2019 року Верховна Рада затвердила Закон «Про основні засади (стратегії) екологічної політики України на період до 2030 року», який передбачає 5 основних напрямків роботи: повітря (пересувні та стаціонарні джерела забруднення повітря), вода (усі водні об'єкти Києва), відходи (абсолютно всі види сміття), зелені зони та біорізноманіття (зелені зони, тваринний фонд), екологічна безпека (техногенні аварії, надзвичайні ситуації, небезпечні виробництва).

Деякі зміни вже набули чинності, наприклад, боротьба зі споживанням пластику, скорочення використання поліетиленових пакетів у магазинах, інші знаходяться на етапі розробки.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес