Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

9 причин відмови в отриманні кредитної картки

Кредитні картки користуються популярністю серед користувачів банківських послуг, і можливість оформлення є в кожній фінансовій організації. Якщо визначилися, яку кредитку краще оформити, та в котрому з банків, перед заповненням заявки важливо знати особливості скорингу в фінансових установах. Кредитна картка призначена для оплати товарів чи послуг, ліміт суми, яку може використати клієнт, встановлює обраний банк.

Ліміт кредитних коштів фінансова установа встановлює за результатами процедури скорингу — алгоритмічного оцінювання можливостей потенційного користувача пластику повертати вчасно борги. Проаналізуймо разом з кредитним порталом LoanCompas.com.ua, від чого залежить відкриття кредитної лінії, та розмір її можливостей для використання.



Чому відмовляють в оформленні кредитних карток?


Але буває таке, що схвалення на отримання картки отримати неможливо, а причини відмови невідомі. В Україні найбільш поширена практика — не сама відмова у видачі картки, а так званий нульовий кредитний ліміт. Тобто клієнт отримує на початковому етапі фактично дебетову картку, хоча за кілька місяців цілком можливе відкриття лімітних коштів. Але гроші, як правило, потрібні вже. Що ж заважає отримати бажаний кредитний ліміт відразу, та в необхідному обсязі? Проаналізуємо 10 важливих факторів, що найвагоміше впливають на результат розгляду заявки.


Не підходящий за умовами вік

Банки, як правило, працюють з клієнтами при досягненні повнолітнього віку, але деякі підіймають планку до 23 років і вище. У такому разі варто уважно вивчити вимоги для оформлення продукту.


Необхідна постійна прописка

Тимчасова не підійде, у зв'язку з воєнним станом в Україні та масовою міграцією населення з зони проведення бойових дій. Фахівці загострюють особливу увагу на цьому пункті, якщо реєстрація в місці перебування відсутня, відмова забезпечена.


Місце роботи

Сфера зайнятості клієнта відіграє важливу роль. Якщо потенційний власник картки має престижну професію, наявність хорошого кредитного ліміту по рахунку гарантована. Неофіційне працевлаштування знижує ваші шанси. Кредиторам необхідне підтвердження зайнятості та платоспроможності людини.


Заробітна плата

Заробітна плата, яку отримуєте на постійній основі важлива для встановлення розміру кредитного ліміту. Організації не вигідно давати схвалення позичальнику з низьким рівнем доходу. Розмір її можна підтвердити довідкою встановленого формату з місця роботи, хоча у більшості випадків клієнт лише вказує в анкеті рівень заробітків без документального підтвердження.


Додатковий дохід

Якщо зарплата залишає бажати кращого, то врятувати ситуацію може стороннє підтвердження надходження грошових коштів. Хороший варіант — наявність у клієнта ліквідних активів, наприклад, нерухомості, чи автомобіля. У разі відсутності додаткового заробітку, відмова цілком очікувана.


Витрати перевищують одержувані доходи

Враховуються щомісячні витрати на оплату житла і комунальних послуг, оплата навчання або обслуговування автомобіля. Якщо банк вважає, що залишок, який вийшов, менший за суму щомісячного платежу, то додаткових коштів у вигляді пластикової картки не отримати.


Велика кількість інших кредитів

Компанія розуміє, що, найімовірніше, рано чи пізно людина буде не в змозі виплачувати все, що вона позичила, за наявності значної кількості інших боргових зобов'язань.


Занадто часте подання заявок

У деяких організацій стоїть обмеження, яке дає змогу здійснити повторне надсилання документів тільки після закінчення періоду в 30 календарних днів.


Неуважність у заповненні та помилки в анкеті

Дані повинні бути точними, і містити правдиві відомості. Невірно надана інформація розглядається банком як навмисне приховування фактів про себе. Це одна з найчастіших причин відмови у видачі позики.


Чудінович Олександр, за матеріалами кредитного порталу LoanCompas

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7206
 0,1688
0,43
EUR
1
42,8148
 0,3836
0,90

Курс обміну валют на вчора, 10:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4328  0,13 0,34 39,9820  0,14 0,36
EUR 42,3788  0,16 0,39 43,1064  0,15 0,35

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8100  0,29 0,73 39,8350  0,30 0,75
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес