Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Захоплення Квартири в Києві рейдерами. З'явилися подробиці інциденту

Колектори в столичному житловому масиві Стара Дарниця увірвалися в масках в будинок, силою виштовхали мешканців з квартири, забарикадували двері, повісили наклейку «власність банку». Нападники навіть уклали договір про силову підтримку з однією з охоронних фірм. Діяли зухвало, цинічно, без будь-яких моральних принципів та без жодних законних підстав. За допомогою спеціальних засобів зловмисники зламали двері, забігли до квартири. Звідти незаконно силоміць намагалися виселити власників. За фактом порушення недоторканності житла відкрито кримінальне провадження.

Як встановили правоохоронці, документів про виселення немає, цій сім'ї вже не раз погрожували колектори через неповернутий кредит. У суді вже два роки розглядається справа про незаконне присвоєння квартири банком, на квартиру накладено арешт, діє мораторій на виселення мешканців.

Як повідомив адвокат сім’ї потерпілих Дмитро Касьяненко. Один з найбільш популярних способів захоплення нерухомості, використовуваний рейдерами, - викуп боргу у банку і оперативний продаж квартири зацікавленим особам у рахунок його погашення.

Зупинити реєстраційні дії відносно квартири або будинку можна на підставі чинного рішення суду про заборону вчинення таких дій або на підставі відповідної заяви до державного реєстратора, або отримати судову ухвалу про накладення арешту на майно зазначив адвокат Дмитро Касьяненко.

Українців чекає масове виселення через борги за валютними іпотеками

Через наявність прострочень по платежах валютних позик навесні деякі боржники можуть залишитися без житла. Це пов'язано з тим, що 21 квітня 2021 року припинено дію мораторію на вилучення нерухомого майна, що знаходиться в заставі в якості забезпечення боргових зобов'язань. Однак пунктами цього закону передбачено його можливе продовження. Якщо цього не відбудеться, банки отримають право на виселення боржників на підставі постанов суду.

Дана міра стосується кредитів, які були оформлені в середині 2000-х. На той момент умови надання таких позик і процентні ставки були більш вигідними, в порівнянні з гривневими іпотеками.

Дмитро Касьяненко зазначає, що 21 квітня 2021 роки відбудеться скасування мораторію на стягнення за валютними кредитами. Таким чином, банки зможуть відбирати квартири у боржників через суд. Щоб виграти процес і зберегти житло, необхідно домогтися визнання кредитного договору недійсним.

Якщо ви зіштовхнулися із спробами незаконного рейдерського захоплення нерухомості, бізнесу, земельних ділянок необхідно одразу реагувати - зазначив адвокат.

www.kasyanenko.com.ua

Юридическая компания "Касьяненко и Партнеры"

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес