Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Навчальне обладнання та парти для початкових класів НУШ — обладнання за Наказами МОН

Одним із найбільш обговорюваних і спірних нововведень освітньої реформи стало зонування навчального простору в початковій школі. З її початку минуло вже два роки, тож ми вирішили дізнатися: чи відбулися рекомендовані зміни згідно з концепцією Нової Української Школи, чи всюди закуплені одномісні парти та як зараз виглядають кабінети для початкових класів?

Доцільність зонування в НУШ: думка педагогів

Нові проєкти навчальних закладів створюються з урахуванням вимог інклюзивної освіти, безбар’єрного середовища та особливостей новітнього підходу до навчання. В старих же будівлях і приміщеннях забезпечити дотримання цих умов важко, а подекуди — й зовсім неможливо. Але освітяни не опускають руки.

Що може порадити колегам Лариса Володимирівна Чекмарьова, директорка КЗ "Красноріченський ЗЗСО І-ІІІ ступенів", що знаходиться в Луганській області?

  • Ларисо Володимирівно, які основні проблеми виникають при оснащенні шкіл за новими вимогами МОН?
  • Проблем з оснащенням практично немає. Але дійсно, старі приміщення шкіл, не пристосовані до сучасних вимог і нової техніки. Саме це, а не відсутність вибору чи доступу до навчального обладнання, може заважати. Там де навчається менша кількість дітей, такої проблеми немає. Наприклад, в одній з опорних шкіл навчається 6-7 дітей у приміщенні площею 50 квадратних метрів — там можна повноцінно обладнати всі зони НУШ. А коли клас переповнений, облаштувати 8 різних зон, у тому числі з інтерактивним обладнанням, складно. Але ми знаходимо вихід. Наприклад, після придбання інтерактивної підлоги для початкових класів ми вирішили додатково облаштувати окрему зону рекреації та розвитку творчості.
  • В нових школах, що будувалися вже з урахуванням актуальних стандартів НУШ, такої проблеми не виникає. Наприклад, київська «Гімназія А+» труднощів із зонуванням точно не має: просторі великі приміщення дозволяють розмістити все необхідне обладнання для навчання, не забираючи вільний простір.

    alt

    Стан шкільних приміщень — що кажуть батьки першокласників?

    Які труднощі виникають у вчителів під час обладнання кабінетів початкових класів ми вже з’ясували — проблеми виявилися закономірними та поступово вирішуються завдяки старанням педагогів. А от що з приводу нових норм навчання і закупівлі сучасніших меблів для першокласників думають їхні батьки? Адже вони також мимоволі стали активними учасниками процесу реформування освіти в Україні. Нам вдалося поспілкуватися з батьками учнів початкових однієї зі столичних шкіл.

  • Як батьки учнів початкових класів НУШ, що ви можете сказати про результати освітньої реформи?
  • Ми спершу переживали, що не задають домашніх завдань і багато занять проходить в ігровій формі, розповідає Юлія, чия донька ходить уже до 2 класу. — Але це для нас незвично, а діти задоволені. Результати є.
  • Так, зміни дійсно помітні, — додає Аліна, мама першокласника. – Діти зараз навчаються за зовсім іншими методиками, роздаткові матеріали (також нові та сучасні) видають на уроці. А від інтерактивної дошки учні взагалі у захваті. Це чудово, що якість навчання у наших дітей стала кращою завдяки сучасній техніці та навчальним засобам. Безперечно, так навчатися набагато цікавіше.
  • alt

    Що ж, змінами в самому підході до освіти та якістю сучасних навчальних засобів — дидактичні матеріали для НУШ, купити достатню кількість якої для всіх дітей тепер повинна кожна сучасна школа — батьки задоволені. Діти, судячи з відгуків, також: вони залюбки погоджуються навчатись у форматі гри, вивчати шкільні дисципліни з практичного боку та працювати над цікавими проєктами в групах. Але чи дійсно нова система навчання так ідеально вписалась у звичну для нас «радянську» школу? Чи мають зауваження батьки?

  • Коли я вперше потрапила в клас до свого першокласника, чесно скажу: не найкраще враження. Так, все нове, сучасне. Але занадто велика кількість різних стендів для НУШ, плакатів, наклейок, повідомлень — усі стіни завішані. Ще й багато різних шаф і стелажів для зберігання дидактики, — ділиться з нами Аліна. — Зрозуміло, що оформлення здійснювалося за новими вимогами, й усе це повинно бути в наявності у вчителя. Але те, що гарно виглядало б у великому просторому кабінеті, в класі площею 40 квадратних метрів займає занадто багато простору.
  • Можливо, певні вимоги МОН щодо оснащення шкіл дійсно потребують більш індивідуального підходу, — погоджується Юлія. — Ось, наприклад, нові одномісні парти для першого класу. Нашій школі довелося їх міняти декілька разів: перепробували й прямокутні столи, й трикутні, й парти зі стільницями в формі трапеції. Тобто, все якісне, сучасне, й ціна одномісних парт влаштовувала. Але класи переповнені, по 35 дітей, а то й навіть більше. І просто неможливо розставити парти таким чином, щоб вони не заважали вільно пересуватись класом. А малюки ще й побігати люблять, постійно чіпляються за меблі. Тож у деяких кабінетах можна залишити й двомісні парти — вони все ж не потребують стільки простору та дозволяють більш компактно розсадити дітей.

    alt
  • Що ж, у цьому питанні виявляється і вчителі, й батьки мають однакову думку. Основна проблема — не нова техніка й навчальні засоби, відсутність фінансування чи невеликий вибір обладнання. Набагато більше незручностей виникає при спробах облаштувати сучасний навчальний простір у старих тісних будівлях, переповнених школярами. Але, на жаль, найближчим часом залишається лише пристосовуватися до ситуації.

    Як знайти спеціаліста з обладнання шкільних кабінетів

    У вітчизняних реаліях виявилося доволі непросто притримуватися нових стандартів освіти. Власними силами вчитель із завданням підбору й закупівлею навчального обладнання й умеблюванням кабінетів справлятися не може. Та цього й не потрібно, адже на допомогу приходять виробники й постачальники обладнання, техніки й засобів навчання, які можуть стати справжніми однодумцями та помічниками педагогів у цій нелегкій справі.

    Лариса Володимирівна рекомендує свого надійного перевіреного партнера — компанію «Бі-Про»:

  • Компанія дуже швидко реагує на всі потреби, в нас із ними постійний зв’язок, вони ж і встановлюють і налаштовують техніку. Швидко можна все з'ясувати, домовитись, якщо виникають організаційні питання чи проблеми комплектації. Мені б хотілося, щоб ця компанія була лідером у своїй галузі та продовжувала повідомляти нам про інноваційні технології в навчанні — а ми будемо й далі з ними працювати.
  • Людмила Валентинівна Потрібна, завідувачка методичного кабінету відділу освіти, молоді, спорту та культури Ренійської районної Державної адміністрації, що в Одеській області, також згодна з колегою:

  • Все обладнання саме тої якості, як і замовляли, компанія мобільна, сучасна, надає чудовий сервіс: менеджери швидко реагують, оперативно вирішують всі питання. Тому, звісно, плануємо співпрацювати й надалі, — каже Людмила Валентинівна.
  • Що краще характеризує постачальника, ніж такі схвальні відгуки від людей, що дбають за розвиток сучасної освіти та роблять у нього неоціненний внесок? Тож якщо ви плануєте купити сучасне навчальне обладнання для школи, ціна якого стовідсотково відповідає якості, та ще й отримати якісний сервіс і повний клієнтський супровід, сміливо звертайтеся до «Бі-Про» — телефонуйте (044) 353-33-77 чи заходьте на сайт компанії.

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на завтра
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    39,2214
     0,0059
    0,02
    EUR
    1
    42,3670
     0,0750
    0,18

    Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
      куп. uah % прод. uah %
    USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
    EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

    Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес