Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Специфіка оформлення кредиту в ломбарді

Кредитний сектор країни включає не тільки банківську систему, але й небанківські фінансові установи, в тому числі ломбарди. Компанії цього формату надають населенню короткострокові кредити під заставу майна. Вони мають гнучку, мобільну природу, швидко задовольняють потреби клієнтів у терміновому кредитуванні. За статистикою, з кожним роком затребуваність послуг ломбардів європейських країн лише зростає. Знання можливостей, розуміння фінансової відповідальності і вміння аналізувати умови співробітництва з різними партнерами допоможе отримати кредит з мінімальною переплатою і незначним ризиком.

Історія виникнення ломбардів

Слово «ломбард» походить від французького lombard , що означає «банкір, міняйло, лихвар». Назва завдячує одній із областей в Італії, жителі якої отримали привілей від короля Людовіка 11 – дозвіл заснувати кредитну установу. Вперше ідея надавати гроші в борг бідним під низький процент або взагалі без нього виникла ще за часів середньовічної Європи. В XV ст. католицькі монахи із Тернії (столиця італійського регіону Умбрія) відкрили бюро займів для малозабезпечених громадян. Згодом вони з’явились у Флоренції, Мантуї, Савонії, на території Апеннінського півострова, у Франції, Великобританії, Іспанії, Австро-Угорщині.

Цікаво! Під час проведення Латеранського собору в 1512–1517 рр. ломбарди отримали благословення папи Римського, так як вважались ефективною зброєю проти діяльності лихварів.

Правила надання та процедура оформлення кредиту в ломбарді

На відміну від банків, ломбарди не вимагають виконання ряду умов: позитивна кредитна історія, офіційне підтвердження джерела доходу, надання довідок та ін. Вони також формують посильну процентну ставку, яка є значно нижчою, ніж пропонують мікрофінансові організації. Для початку співпраці необхідно відповідати мінімуму критеріїв:

  • повноліття;
  • наявність паспорту, ідентифікаційного коді, предмету застави.
  • Після звернення експерт компанії оцінює річ. Вартість залежить від стану, наявності дефектів, характеристик, для техніки – чинності документів, комплектації. Якщо умови підходять обом сторонам, підписується договір про надання кредитних коштів під заставу. В ломбардах приймають різні види майна:

  • техніка (мобільні гаджети, ноутбуки, побутова);
  • ювелірні прикраси із золота, срібла;
  • музичні інструменти (гітари, синтезатори);
  • електричне устаткування (дрилі, перфоратори, зварювальні апарати);
  • спортивний інвентар (самокати, велосипеди, товари для туризму).
  • Експерти кредитного ринку зазначають, що співробітництво з ломбардами пов’язане з мінімальним фінансовим ризиком (клієнт може втратити лише заставлене майно, без створення додаткових грошових зобов’язань, як, наприклад, в МФО). Крім того, процедура оцінки і видачі готівки на руки займає мінімум часу – тривалість залежить від виду застави. Вона не потребує попередньої підготовки, очікування, поки буде підтверджено заявку, необхідності надавати дані про джерела доходу.

    Важливо враховувати! Якщо борг не повертається в зазначений термін, кредитор отримує право продати річ для покриття збитків. При виникненні проблем з виплатою боргу варто відразу звернутись до кредитора і дізнатись про шляхи виходу з ситуації. Більшість готова піти назустріч, продовжити термін дії договору, надати можливість першочергового викупу речі з продажу.

    Як показують відгуки, оформити надійний кредит під заставу різного майна допоможе ломбард «Перший». На офіційному сайті компанії можна розрахувати приблизну вартість кредиту, оформити заявку без зайвих витрат часу.

    Правила фінансової безпеки

    Незважаючи на привабливість отримання кредиту в ломбарді, варто пам’ятати, що, підписавши договір, позичальник бере на себе виконання певних фінансових зобов’язань. Ігнорування термінів, сплата некоректних сум призведе до нарахування пені, а в разі несплати майно інкасується. Щоб уникнути фінансового ризику, зменшити витрати, експерти рекомендують:

  • вибирати не одиничні компанії, а мережеві, як правило, вони формують більш високий рівень сервісу, лояльні і продумані тарифні плани;
  • наперед продумувати шляхи повернення кредиту, знайти запасне джерело фінансів у разі форс-мажору;
  • уважно проаналізувати кожен пункт договору перед підписанням;
  • уточнити умови зберігання застави, відповідальність кредитора при його пошкодженні, втраті;
  • при виникненні складної фінансової ситуації варто відразу шукати шляхи її вирішення – пролонгація, першочерговий викуп з продажу та ін.
  • Оформлення кредиту в ломбарді – ефективний варіант швидкого вирішення грошової проблеми. Головне, уважно ознайомитись з умовами кредитування і зважити вірогідність несплати, втрати майна.

    Джерело: сайт lombard1.com.ua

     

    ТЕГИ

    Курс НБУ на сьогодні
     
    за
    курс
    uah
    %
    USD
    1
    39,2273
     0,1157
    0,29
    EUR
    1
    42,4420
     0,2491
    0,58

    Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
      куп. uah % прод. uah %
    USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
    EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

    Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
      куп. uah % прод. uah %
    USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
    EUR -  - - -  - -

    ТОП-НОВИНИ

    ПІДПИСКА НА НОВИНИ

     

    Бізнес