Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Суд арештував торговельні марки «Альфа-Банку» вартістю понад 2 мільярди, – БЕБ

 

Суд наклав арешт на товарні знаки загальною вартістю понад 2 млрд грн, що належать кіпрській компанії, яка використовувалась українською фінансовою установою для виведення активів за межі України.

Як повідомляє Бюро економічної безпеки (БЕБ), український банк, його материнський банк у РФ та офшорна компанія пов'язані між собою єдиними бенефіціарними власниками, серед яких відомий російський олігарх.

Своєю чергою у пресслужбі Офісу генпрокурора уточнюють, що банк входить у п'ятірку найбільших за розміром власного капіталу в Україні.

Ані БЕБ, ані Офіс генпрокурора не називають фігурантів справи, однак її обставини вказують, що йдеться про "Альфа-Банк" та його співвласника - російського мільярдера Міхаіла Фрідмана.

Стаття на тему:

23.09.22 Нацбанк погодив зміну назви українського «Альфа-Банку»
Національний банк України погодив зміни до статуту «Альфа-Банк Україна» про перейменування його на «Сенс Банк».

За даними слідства, група осіб через підконтрольні кіпрські компанії та приватний банк в Україні здійснювали злочинну діяльність з виведення активів банку під виглядом виплати роялті за використання торгових знаків.

Слідством встановлено, що торгові знаки раніше належали материнському банку у російській федерації, а у 2021 році, з метою використання умов пільгового оподаткування були переоформлені на кіпрського нерезидента.

"За час, коли торгові знаки належали приватному банку з РФ , за 3 роки їх використання український банк сплатив 1,4 млн грн. А вже після переоформлення прав на ці ж торгівельні знаки на офшорну компанію, величина ставки роялті для їх використання в Україні збільшилася у понад 1200 разів, що еквівалентно $16,4 млн. Менш ніж за рік використання цих знаків приватний банк в Україні сплатив на адресу кіпрського нерезидента понад 248 млн грн", - зазначається у повідомленні БЕБ.

За цим фактом колишнім голові та виконувачу обов'язків голови правління приватного банку в Україні повідомлено про підозру. Їм інкриміновано умисне ухилення від сплати податку з доходу нерезидента на загальну суму 18,3 млн грн (ч.ч. 2, 3 ст. 212 КК України).

Як повідомлялося, раніше у пресслужбі "Альфа-Банку" підтвердили, що його колишні менеджери отримали підозри у несплаті фінустановою 18,3 млн грн податків. У банку запевнили, що сприяють правоохоронним органам та сподіваються, що звинувачення у несплаті податків виявляться непорозумінням.

Нагадаємо, Нацбанк України у березні позбавив права голосу російських акціонерів "Альфа-Банку" Міхаіла Фрідмана (32,86%), Германа Хана (20,97%), Олексія Кузьмичова (16,32%) та Петра Авена, які потрапили до санкційних списків ЄС, США та Великої Британії.

Після цього в "Альфа-Банку" заявляли, що російські бізнесмени Фрідман та Авен передадуть свої частки резидентам України, яких заздалегідь погодить Національний банк. Однак у підсумку НБУ погодив кандидатуру ексміністра фінансів Болгарії Сімеона Дянкова на позицію довіреної особи, якій буде передано право голосу за акціями підсанкційних акціонерів українського "Альфа-Банку".

Національний банк України також зазначав, що санкції США та Великої Британії проти російського "Альфа-Банку", а також низки пов'язаних з ним фінустанов у інших країнах, не поширюються на український "Альфа-Банк".

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес