Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Армія Ізраїлю відновила бойові дії проти ХАМАСу

 

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вранці у п'ятницю, 1 грудня, оголосила про відновлення бойових дій проти бойовиків палестинського радикального ісламістського угруповання ХАМАС у Секторі Гази, звинувативши їх у порушенні режиму припинення вогню. Повідомляється, що ізраїльська армія завдає ударів по цілях ХАМАСу у Секторі Гази.

Агентство AFP з посиланням на власного кореспондента, який перебуває у Газі, повідомляє, що ізраїльські військові літаки завдали серії ударів, а також про артилерійський вогонь у Газі.

Незадовго до цього вранці у п'ятницю ізраїльські військові повідомили про перехоплений силами протиповітряної оборони об'єкт, який було випущено з Сектора Гази.

30 листопада, у останню добу дію режиму припинення вогню, ХАМАС звільнив спочатку двох заручників, а ближче до опівночі ще шістьох, зокрема людей із подвійним громадянством Мексики, Росії та Уругваю. Зі свого боку Ізраїль у цей день звільнив із в'язниці 30 палестинців - сімох жінок і 23 неповнолітніх.

Тижневе перемир'я у Газі

Тимчасовий режим припинення вогню, узгоджений Ізраїлем із ХАМАСом за посередництва Катару спершу на чотириденний термін, діяв з 24 листопада. Після цього Ізраїль і ХАМАС домовилися про продовження режиму припинення вогню ще на два дні, а потім - ще на один день. За умовами першочергової угоди, за цей час бойовики ХАМАСу мали передати Ізраїлю 50 жінок і дітей із числа заручників, захоплених 7 жовтня. Ізраїль же мав звільнити зі своїх в'язниць 150 палестинських в'язнів - жінок і підлітків. У підсумку під час тижневого перемир'я ХАМАС та інші бойовики в Газі звільнили понад 100 заручників, більшість з яких - ізраїльтяни, в обмін на 240 палестинців, звільнених з в'язниць в Ізраїлі, зазначає агенція AP. У полоні палестинських бойовиків залишається таким чином близько 140 заручників.

Крім звільнення заручників, умови тимчасового перемир'я передбачали призупинення польотів ізраїльської авіації над Сектором Гази на шість годин на день, щоденний пропуск у всі райони сектора 200 вантажівок із гуманітарною допомогою та медикаментами, а також чотирьох вантажівок із паливом.

Чинне перемир'я мало завершитися о 7 ранку 1 грудня, але напередодні ЗМІ повідомляли про нібито домовленість між сторонами конфлікту подовжити його ще на одну добу.

Напад ХАМАСу на Ізраїль

Ескалація конфлікту на Близькому Сході почалася після того, як 7 жовтня 2023 року рух ХАМАС, визнаний у Євросоюзі та США терористичною організацією, здійснив масштабну атаку на Ізраїль. Терористи завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю і, вторгнувшись на його територію, влаштували наймасовішу розправу над мирним населенням в історії сучасної ізраїльської держави. Її жертвами стали 1200 людей. Бойовики також захопили понад 240 заручників і вивезли їх у Сектор Гази.

Ізраїль у відповідь оголосив війну ХАМАСу. Армія країни завдає масованих ударів по цьому густонаселеному палестинському регіону, що перебуває під владою ХАМАСу, а також почала наземну військову операцію. За твердженням підконтрольного ХАМАСу міністерства охорони здоров'я, у Секторі Гази загинуло понад 15 тисяч людей. Підтвердити ці дані за незалежними джерелами неможливо.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес