Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Олена Гончарук знову перемогла в конкурсі на посаду керівника Довженко-центру

09:48 07.02.2023 |

Політика, Україна

 

В.о. керівника Національного центру Олександра Довженка, директорка Музею кіно Олена Гончарук знову перемогла в конкурсі на посаду керівника інституції.

Про це у Facebook повідомила журналістка Лєна Чиченіна.

"Олена Гончарук знову перемогла на конкурсі на посаду гендиректора Довженко-центру!... Але я готова до сюрпризів, як і раніше", - написала вона.

За словами журналістки, на конкурсі, який розпочався у понеділок, 6 лютого, о 10:00 Гончарук отримала 6 голосів, Вікторія Водка - 3 голоси. Двоє кандидатів не отримали голосів від комісії, а один зняв свою кандидатуру на користь Гончарук.

Після завершення конкурсу Гончарук назвала результат "неочікуваним", хоча й зазначила, що комісія є професійною та знається на кіногалузі.

"Недовіру викликає те, що органи управління можуть маніпулювати конкурсами і, на жаль, конкурс 2021 року це підтвердив..Конкурси були розроблені як демократична процедура, тому якщо "хакати" ще й конкурси, це вже занадто. Тому я вирішила піти на нього як на єдиний, можливо, інструмент врегулювати відносини між органом управління і Довженко-Центром", - додала вона.

За її словами, далі має бути підписаний протокол комісії, який має погодити Держкіно. Наслідком цього погодження має стати укладення контракту з нею як з керівником Центру.

Про перемогу Гончарук повідомив також Довженко-Центр у своїх соцмережах. "Вітаємо переможницю", - йдеться в пості.

Другий етап засідання конкурсної комісії, що обирає директора Довженко-Центру, мав відбутися ще 3 лютого. Воно мало пройти у центральному корпусі "Київнаукфільму", однак перед початком стало відомо про нібито "замінування" будівлі Держкіно. На місце прибула поліція, вона перекрила вхід до адміністративної будівлі.

Члени конкурсної комісії та інші учасники засідання близько чотирьох годин прочекали на вулиці, поки приміщення "розміновували". Проводити засідання в іншому приміщенні Держкіно відмовилося.

Також напередодні стало відомо, що проти однієї з кандидаток, в.о. гендиректора Олени Гончарук, яка керує інституцією останні два роки, відкрили справу. Провадження зареєстрували ввечері 2 лютого, тоді як засідання було назначене на середину дня 3 лютого.

Гончарук перемогла на конкурсі на посаду керівника Довженко-Центру, змінивши попереднього керівника Івана Козленка. Однак результати конкурсу так і не були офіційно затверджені, і Гончарук керувала інституцією в статусі в.о.

У серпні 2022 року Держкіно видало наказ про реорганізацію Довженко-Центру. А в листопаді повідомило, що Гончарук відсторонено від виконання обов'язків в. о. генерального директора. Замість неї призначили тимчасового нового в.о. Юлія Каждан.

Стаття на тему:

09.11.22 Гіпноз, собаки і бухгалтерія: нова очільниця Довженко-Центру не має жодного стосунку до кіноіндустрії
Новопризначена виконувачка обов'язків директора Довженко-Центру Юлія Каждан раніше займалася бухгалтерським обліком і заснувала кінологічний центр. Останній рік жінка у соцмережах активно пропонує консультації з гіпнотерапії та психосоматики.

Після протестів спільноти Каждан, яка не мала профільного досвіду роботи, самоусунулася. Тож на це місце призначили кінокритика Андрія Алфьорова, однак він також не приступив до виконання обов'язків.

За матеріалами: Українська правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес