Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Прокурори розслідують витрати Tesla на будівництво секретного «‎скляного будинку Ілона Маска»

21:22 31.08.2023 |

Транспорт

 

Раніше потенційне нецільове використання коштів Tesla зацікавило членів правління компанії, а нині за розслідування взялися Федеральна прокуратура Манхеттена та Комісія з цінних паперів і бірж (SEC).

У липні сайт The Wall Street Journal повідомляв, що в Tesla триває внутрішнє розслідування з приводу ймовірного зловживання коштами компанії для будівництва «‎Проєкту 24» - великої скляної будівлі у Техасі, схожої за дизайном на житловий будинок (у ньому передбачені спальні, ванні кімнати та кухня; також у візуалізаціях вказували водоспад у навколишньому ландшафті споруди, на додаток до футуристичного пікапа - схожого на Cybertruck). Під підозру тоді потрапив Омеад Афшар - наближений до Ілона Маска керівник фабрики Tesla в Техасі, який також залучений у роботу компаній Twitter і SpaceX.

Прокуратура та SEC в окремих розслідуваннях запитали в Tesla інформацію щодо того, скільки коштів витрачено на проєкт, ціль його будівництва, а також яким чином з ним пов'язаний сам Ілон Маск та які виплати він отримував від компанії. Комісія з цінних паперів і бірж вимагає від публічних компаній розкривати інформацію про операції на суму понад $120 000, у яких пов'язана сторона має істотний інтерес, а також повідомляти інвесторів про виплату будь-яких бонусів на суму понад $10 000 керівникам вищої ланки.

В останні роки Ілон Маск сам переїхав до Техасу та оголосив про рішення релокувати штаб-квартиру автовиробника до Остіна у жовтні 2021 року через «‎високі податки та надмірну увагу регуляторів» у Каліфорнії (у Техасі індивідуальні доходи чи приріст капіталу не оподатковуються). У квітні 2022 року в Остіні відкрили гігафабрику Tesla, а на початку цього року збільшили кількість працівників майже утричі.

У цьому ж штаті, згідно з іншими документами, які отримали журналісти, будують й окреме місто для співробітників компаній Маска під назвою «Snailbrook».

Виробник електромобілів має багату спільну історію з SEC - нині комісія спільно з Мін'юстом розслідує сміливі заяви компанії та її керівника щодо можливостей автопілота Tesla, однак їхній конфлікт тягнеться ще з 2018-го, коли Маск заявив, що «забезпечив фінансування» для того, щоб зробити Tesla приватним. Тоді його та компанію зобов'язали виплатити по $20 млн для врегулювання справи (до мільярдера також «‎приставили» адвоката, який мав перевіряти його твіти). У серпні SEC заявила, що інвестори, які зазнали фінансових збитків через твіт Маска, можуть незабаром отримати виплату в розмірі $42,3 млн від фонду, створеного для врегулювання справ, пов'язаних з шахрайством із цінними паперами.

Раніше Tesla отримала спеціальний наказ від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху, який вимагає детального звіту щодо її систем допомоги та моніторингу водія, а також використання секретної конфігурації, відомої під назвою «‎режим Ілона». Паралельно агенція завершує своє багаторічне розслідування щодо серії аварії за участі Tesla з автопілотом, які врізались у нерухомі автівки швидкої.

За матеріалами: ITC.ua
Ключові теги: Tesla
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес