Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нетаньяху закликав США створити альянс проти Ірану

 

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху запропонував США створити разом із його країною військовий альянс для протистояння іранській загрозі. Під час виступу у Конгресі США в середу, 24 липня, Нетаньяху також закликав Вашингтон прискорити постачання Ізраїлю військової допомоги задля прискорення знищення терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Гази.

Нетаньяху заявив, що війна Ізраїлю проти ХАМАС - це не конфлікт двох цивілізацій, а "зіткнення між цивілізацією і варварством, між тими, для кого священне життя, і тими, хто прославляє смерть". Він наголосив, що Ізраїль веде війну з тероризмом, який загрожує не тільки йому, а й США, і арабському світу. При цьому як за ХАМАСом, так і ліванським радикальним угрупованням "Хезболла" і єменськими хуситами стоїть Іран, зазначив ізраїльський прем'єр. Він назвав правлячий у Тегерані режим головною загрозою безпеці на Близькому Сході та в усьому світі.

Учасників пропалестинських демонстрацій - одна з яких саме проходила перед будівлею Конгресу у Вашингтоні, коли там виступав Нетаньягу - прем'єр-міністр Ізраїлю назвав "корисними ідіотами Ірану", які "перебувають на боці ґвалтівників і вбивць". Багато з таких протестувальників самі не знають, про що говорять, висуваючи гасла на кшталт "Геї - за Газу", наголосив Нетаньяху. "З таким самим успіхом вони могли б тримати плакати "Курчата - за KFC" (KFC, або Kentucky Fried Chicken - міжнародна мережа ресторанів, що спеціалізується на стравах із курятини. - Ред.), - зіронізував глава ізраїльського уряду.

Нетаньяху: Ізраїль не воює з мирним населенням Сектора Гази

Прем'єр-міністр Ізраїлю відкинув звинувачення в тому, що удари Ізраїлю спрямовані проти мирного населення Сектора Гази. Навпаки, заявив Біньямін Нетаньяху, "ізраїльська армія розкидала мільйони листівок, розіслала мільйони текстових повідомлень, зробила сотні тисяч телефонних дзвінків, щоб запобігти шкоді палестинському цивільному населенню". Водночас рух ХАМАС "зробив усе, що в його силах, щоб наразити на небезпеку" мирних палестинців - зокрема, використовуючи їх як "живий щит", вказав Нетаньяху.

"Якщо в Секторі Гази є палестинці, які не отримують достатньо їжі, то це не тому, що Ізраїль блокує доставку їм гуманітарної допомоги. А тому, що ХАМАС її розкрадає", - наголосив ізраїльський прем'єр.

20 травня головний прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан вимагав видата ордери на арешт Біньяміна Нетаньяху та міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, звинувативши їх у військових злочинах та злочинах проти людяності на палестинських територіях. Нетаньху та Галант відповідальні за "широкомасштабний та систематичний напад на палестинське цивільне населення", вважає Хан.

Водночас він видав ордер на арешт трьох лідерів ХАМАСу: Ях'ї Сінвара, Мухаммада Аль-Масрі та Ісмаїла Ханії. Їх також звинувачують у військових злочинах та злочинах проти людяності, включаючи вбивства, захоплення заручників, акти сексуального насильства та тортури.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США, Ізраїль
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1977
 0,0197
0,05
EUR
1
44,6830
 0,0214
0,05

Курс обміну валют на вчора, 10:31
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9904  0,09 0,22 41,6463  0,10 0,24
EUR 44,5889  0,08 0,19 45,4052  0,14 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,02 0,04 41,2100  0,04 0,10
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес