Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Росія визнала «проблеми» з операціями в китайських банках

 

Кремль визнав, що російські компанії мають "проблеми" з операціями в китайських банках. Речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив у середу, 7 лютого, що уряд РФ "працює" над вирішенням проблеми з урядом КНР.

Напередодні російське видання "Ведомости" написало з посиланням на джерела, що китайський Chouzhou Commercial Bank офіційно повідомив клієнтам минулого тижня про припинення відносин з будь-якими російськими або білоруськими організаціями. Будь-які транзакції припинили не лише міжнародною платіжною системою SWIFT, а й російською СПФС і китайською CIPS.

Причиною називається те, що в звітності, яку від банку можуть зажадати західні контрагенти, відображається кожна фінансова операція, а китайські банки сильно залежать від Заходу та вважають за краще не ризикувати.

Крім того, ще "один з трьох найбільших у Китаї банків" закрив валютні рахунки російських компаній, зберігши при цьому можливість переказувати гроші в юанях. У банку тепер також вимагають підтвердження, що покупець товару не мав контактів з підсанкційними особами та компаніями, і що продукцію не використовуватимуть для потреб військово-промислового комплексу (ВПК) РФ і не поставлятимуть в окупований Крим.

Частина платежів у юанях зараз ще проходить в Bank of China у Шеньчжені, але ця філія вже не відкриває нових рахунків навіть для китайських компаній, засновник або директор яких має громадянство РФ. Також припинили платежі системи PingPong і Xtransfer.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент США Джо Байден підписав указ, який допускає введення санкцій щодо іноземних фінансових інституцій, якщо вони проводять операції в інтересах оборонно-промислового комплексу (ОПК) Росії, підтримуючи таким чином агресію проти України. Під рестрикції можуть потрапити фінансові інституції, які здійснили "значні транзакції в інтересах або від імені будь-якої особи", внесеної до санкційних списків США за діяльність в інтересах російського ОПК, або сприяли здійсненню таких угод.

Внаслідок цього державні банки Китаю посилили обмеження на фінансування російських клієнтів після того, як США пообіцяли запроваджувати вторинні санкції щодо закордонних фінансових компаній, які допомагають РФ у війні проти України. За даними Bloomberg, принаймні два китайські банки в січні розпочали перевірку свого бізнесу в Росії, маючи наміри розірвати зв'язки з клієнтами, які перебувають у санкційних списках, і припинити надавати будь-які фінансові послуги військовому сектору РФ незалежно від валюти та місця проведення транзакцій.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Росія, Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес