Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ЄС і США попередили Малайзію про ризик для нацбезпеки через заявку Huawei на запуск 5G

 

ЄС та США попередили Малайзію про ризики для національної безпеки у зв'язку із заявкою Huawei на роль постачальника 5G.

Про це пише Financial Times.

Зазначається, що посли ЄС і США в Малайзії написали листи уряду країни після того, як там вирішили переглянути рішення про укладення з компанією Ericsson угоди на будівництво державної мережі 5G після перемоги компанії у тендері на 2,5 млрд дол.

"Розгляд проєкту 5G, який мав завершитися до кінця березня, став перевіркою того, чи зможе новий уряд прем'єр-міністра Анвара Ібрагіма забезпечити стабільність після років політичного хаосу, а також його здатності жонглювати відносинами із Заходом і Китаєм.

Китайський виробник телеком-обладнання Huawei, внесений Вашингтоном до "чорного списку", активно лобіював надання йому ще одного шансу на участь у розбудові мережі Малайзії", - пише газета.

Посол США в Малайзії Брайан Макфітерс попередив про "ризики для національної безпеки", якщо Малайзія не дотримуватиметься свого початкового плану розгортання 5G.

"Високопосадовці у Вашингтоні погоджуються з моєю думкою, що зміна існуючої моделі підірве конкурентоспроможність нових галузей, зупинить зростання 5G в Малайзії і зашкодить міжнародному іміджу Малайзії, сприятливому для ведення бізнесу", - йдеться в листі, з яким ознайомилася FT.

"США та інші країни, як і міжнародна бізнес-спільнота, надають пріоритет справедливому та прозорому процесу перевірки та недоторканності контрактів. Допуск ненадійних постачальників до будь-якої частини мережі також наражає інфраструктуру Малайзії на ризики для національної безпеки", - йдеться також у документі.

Посол і голова делегації ЄС в Малайзії Міхаліс Рокас заявив, що будь-які зміни "можуть негативно і суттєво вплинути на умови контракту, узгоджені під час запуску відкритого тендеру".

Він зазначив, що ЄС інвестував у Малайзію понад 25 мільярдів євро, і європейські компанії "високо цінують чіткий політичний курс".

Будь-які зміни "вплинуть не лише на обраного підрядника, але, ймовірно, вплинуть на привабливість Малайзії як ділового напрямку для інвесторів з ЄС, зокрема, на сектори високих технологій, які покладаються на перевірених постачальників 5G", - написав він.

Угода з Ericsson дозволила Малайзії запустити єдину державну мережу, що, на думку експертів, означає менші витрати і швидше розгортання.

Малайзія, яка була однією з найповільніших країн у регіоні з розгортання 5G, пообіцяла досягти 80-відсоткового покриття населення до кінця 2023 року. За даними уряду, цей показник вже перевищив 50%.

Ericsson і посольство США відмовилися від коментарів. Huawei, представники ЄС і міністерства зв'язку Малайзії не відповіли на запит про коментарі.

За матеріалами: Економічна правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2960  0,04 0,09 39,8444  0,03 0,07
EUR 42,2200  0,04 0,10 42,9672  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4300  0,05 0,13 39,4500  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес