Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Комуністична партія Китаю попередила Ілона Маска про погіршення відносин після його відповіді на твіт про лабораторне походження коронавірусу

 

Китайське державне видання висловило попередження голові Tesla Ілону Маску після того, як він прокоментував повідомлення Міністерства енергетики США, що глобальна пандемія COVID виникла в лабораторії в Ухані.

Як повідомляє CNBC, попередження було оприлюднене у вівторок вранці на сторінці Global Times, англомовної філії урядового видання People's Daily, у мережі Weixin. The Global Times попередила Маска, що він може зіпсувати відносини з Китаєм після того, як Маск відповів на твіт про те, що пандемія COVID виникла в дослідницькій лабораторії в Ухані.

 

Повідомлення Global Times досить велике і є «викриттям» Маска, яке включає розбір його навколополітичної активності останнього часу. Стиль публікації нагадує гнівні відповіді «наклепникам» у радянських газетах. Для автентичності наводимо переклад його частини, виділеної червоним на фото:

 

«В останні два дні на американській політичній арені трапився черговий абсурдний інцидент. Побачивши, що інцидент з так званою «повітряною кулею-шпигуном» не зміг дискредитувати Китай, ті політичні сили в Сполучених Штатах, які вороже ставляться до Китаю, вкотре роздмухали про те, що новий коронний вірус просочився з вуханьської лабораторії в Китаї.

Цього разу їхні дії вийшли за межі нормального людського розуміння, тому що для того, щоб підставити китайських учених, вони чарівним чином змусили Міністерство енергетики США, державну установу, яка відповідає за питання енергетики, зайнятися коронавірусом.

Хоча американські вчені та вірусологи зневажають своїх політиків за політичне втручання і навіть спотворення науки, під галас американського Wall Street Journal та групи американських правих антиінтелектуальних та антикитайських ЗМІ, під натиском правих консерваторів Республіканської партії США, що контролюють Палату представників США та прагнуть привернути увагу нападками на Китай, це питання нині продовжує блукати у полі громадської думки США.

Тепер у цьому бере участь навіть Ілон Маск, бос Tesla, відомого американського бренду електромобілів.»

У керованої Маском Tesla є великий завод у Шанхаї, також Китай є другим за величиною ринком збуту виробника електромобілів

Китайська влада дуже чутлива до цього питання, у світлі залучення зовнішніх інвестицій після багатьох місяців блокувань підприємств через боротьбу з COVID. Політичне значення цього твердження також очевидне. Даний випадок цікавий тим, що китайська комуністична держава намагається вказувати найбільшому бізнесменові планети, що йому казати, і має ефективні економічні важелі впливу на нього. Раніше Маск навіть писав колонки в офіційному журналі Управління кіберпростору Китаю.

За матеріалами: ITC.ua
Ключові теги: Китай, Tesla
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на вчора, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес