Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Прем'єр Ізраїлю Нетаньяху звільнив очільника МВС і МОЗ

 

Менш ніж через місяць після того, як новий уряд Ізраїлю склав присягу, він втратив першого члена. У неділю, 22 січня, прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху відправив у відставку міністра внутрішніх справ і міністра охорони здоров'я Ар'є Дері.

Це рішення він ухвалив після того, як кілька днів тому Верховний суд Ізраїлю постановив, що Дері, який є лідером ультраортодоксальної партії ШАС і засудженим у 2022 році за махінації з податками, не може обіймати міністерську посаду. Крім того, судді послалися на те, що минулого року під час судового процесу Дері запевнив суд, що піде з політики. Для того, щоби Дері став міністром попри судимість, нова коаліція спеціально внесла поправки до закону.

Лідер ШАС вважається близьким союзником прем'єра Ізраїлю. Сам Нетаньяху висловив жаль у зв'язку з постановою Верховного суду і пообіцяв використати всі законні шляхи, щоб дозволити Дері обіймати державні посади в майбутньому. Він також наголосив, що рішення про його відставку було вимушеним і ухвалювалося "з важким серцем". Нетаньяху повідомив, що призначення Дері міністром було пов'язане з його багатим досвідом і впливом, а також довірою виборців, які підтримали на виборах його партію.

Протести проти нового уряду Ізраїлю

Напередодні в Тель-Авіві відбулася акція протесту проти політики нового уряду Ізраїлю, в якій взяли участь понад 100 тисяч осіб. Це була найбільша акція проти нового кабінету міністрів, який наприкінці грудня сформував Біньямін Нетаньяху. Демонстрації відбулися також у Єрусалимі, Хайфі, Беер-Шеві, Герцлії та інших містах. Організатори заявили, що виступають проти "небезпечної революції, яку планує просувати новий уряд, - революції, яка зруйнує ізраїльську демократію".

Нетаньяху, який повернувся на посаду прем'єр-міністра після півторарічного перебування в опозиції, за підсумками дострокових виборів сформував кабінет, до складу якого увійшли представники правонаціоналістичної релігійної коаліції. Однією з найрезонансніших ініціатив нового кабміну стала судова реформа, запропонована главою мін'юсту Яривом Левіним.

Вона передбачає, що повноваження Вищого суду справедливості будуть обмежені щодо законів і рішень уряду, кабмін також отримає контроль за відбором суддів. Таким чином, більшість у парламенті отримає можливість ухвалити закон, навіть якщо Верховний суд визнає його таким, що суперечить конституції країни. Ці плани викликали запеклі протести з боку опозиції, яка оголосила про початок мітингів по всій країні. Акції проводяться вже треті вихідні поспіль.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Ізраїль
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2960  0,04 0,09 39,8444  0,03 0,07
EUR 42,2200  0,04 0,10 42,9672  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4300  0,05 0,13 39,4500  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес