Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У Лівані затримано сирійське підсанкційне судно з викраденим в Україні зерном

 

Судно "Лаодікія", яке перевозило викрадену з окупованих РФ територій України агропродукцію, затримано в порту міста Тріполі (Ліван).

"Суд своїм рішенням затримав судно "Лаодікія", пришвартоване в порту Тріполі, і передалв розслідування до відділу інформації. Зі свого боку посольство України в Лівані домоглося рішення про затримання корабля на 72 години", - повідомила Міжнародна ліванська радіомовна корпорація (LBCI), передає Інтерфакс-Україна.

Ліванська газета "Ан-Нахар" із посиланням на посольство України в Лівані повідомила, що "під час російської окупації з окупованих Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей було вкрадено понад 500 тис. тонн зерна", додавши, що "були спроби переправити більшість цього зерна до країни Близького Сходу, включно з Єгиптом, Туреччиною і Сирією, і було зафіксовано спроби перекидання до Лівану". У заяві посольства зазначено, що українські правоохоронці довели причетність 78 судів до незаконного перевезення викраденого українського зерна, і цей перелік постійно оновлюється.

Видання наголошує, що це ж стосується і "Лаодікії", що заарештована рішенням українського суду та перебуває під санкціями США.

На сторінці посольства України в Лівані у Facebook 20 липня з'явилося повідомлення про те, що Україна звернулася до влади Лівану у зв'язку з виявленням у порту Тріполі російського корабля з краденим зерном.

"Дипломатична місія України в країні Близького Сходу повідомила в четвер, що сирійське вантажне судно, що знаходиться під санкціями США, перевозить ячмінь, украдений із країни, що роздирається війною, пришвартувалося в Лівані. За повідомленням посольства України в Бейруті, суховантажне судно "Лаодикія" пришвартувалося в порту Тріполі, другого за величиною міста Лівану. У посольстві заявили, що перевозять 5 тис. тонн борошна та 5 тис. тонн ячменю. Раніше у 2015 році Міністерство фінансів США наклало санкції на організацію "Лаодікії" за приналежність до уряду президента Сирії Башара Асада", - йдеться в повідомленні.

"Лаодікія" спочатку прямувала до порту Тартус у Сирії і мала прибути туди на початку цього тижня, і невідомо, чому судно було перенаправлене до ліванського порту Тріполі і чи вивантажувалося воно в ньому.

Цю інформацію підтвердив і посол України в Лівані Ігор Осташ.

"На зерновому фронті є новини. Ми зробили дуже важливий крок - за зверненням посольства до суду нам вдалося заарештувати сирійське судно Laodicea в порту Тріполі на 72 години. Завдяки злагодженим діям нашої команди ми зробили це перше рішення окружного суду за один день і завершили процес пізно вночі. І що важливо, встигли перед вихідними. Були побоювання, що вночі воно може зникнути. З боку ліванської влади подібне рішення ухвалив прокурор касаційного суду Лівану", - написав Осташ у Facebook.

Пізніше Осташ повідомив, що у справі із сирійським кораблем Laodicea з'явився турецький посередник Loyal agro Co LTD, який купив цей вантаж і заявляє, що "товар не крадений".

"Мовляв, ми везли борошно до Сирії, а там ціна $600 за тонну. А от у Лівані можна виторгувати по $620 і навіть $650. Тому вони вирішили наварити трохи в Лівані, продавши тут 5 тис тонн. Звичайно, це меседж для ліванців, оскільки тут хлібна криза дуже серйозна. Але що головне в цій заяві, то це не держава Ліван є покупцем, а приватний бізнес", - написав посол у Facebook.

За матеріалами: БізнесЦензор
Ключові теги: Ліван, Сирія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на вчора, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес