Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Великі інвестори розчарувалися у криптовалюті

13:35 14.11.2022 |

Фінанси

 

Інституційні інвестори дедалі більше розчаровуються у цифрових активах. Раптовий крах криптобіржі FTX, можливо, остаточно підірвав перспективи включення криптовалют у портфелі великих інвесторів.

Незважаючи на те, що в галузі залишилося достатньо прихильників криптовалют, багато професійних інвесторів говорять, що аргументи на користь криптовалют як інструменту диверсифікації портфеля або цифрового золота розвінчані. На їхню думку, інвестування в криптовалюти пов'язане з ймовірністю надто великих втрат, а сама структура ринку надто ризикована.

Стало ясно, що криптовалютам не знайдеться місця в інституційному розподілі активів. Був період, коли вони розглядалися як потенційний клас активів, який кожен інвестор повинен мати у своєму стратегічному розподілі активів, але тепер це повністю виключено», - заявив Хані Редха (Hani Redha), який управляє портфелем активів у лондонській компанії Pinebridge Investments.

Недавні скандали на криптовалютному ринку практично стерли уявлення про біткоїн, як про надійний варіант для інвестування. Однак жодна з останніх подій, чи то крах криптовалюти Terra, чи банкрутство криптовалютного кредитора Celsius, не було настільки руйнівним для галузі, як новина про те, що навіть такий серйозний гравець як криптобіржа FTX може виявитися неспроможним.

"Крах FTX ставить під сумнів життєздатність криптовалютної екосистеми", - вважає Салман Ахмед (Salman Ahmed), головний інвестиційний стратег Fidelity International, під управлінням якої знаходяться активи на суму $646 млрд.

Великі інвестори розчарувалися у криптовалюті

 

Рік тому, коли курс біткоїну піднімався вище за $67 тис. за монету, деякі інвестори та аналітики передбачали подальше стабільне зростання. Висловлювалися прогнози, згідно з якими, до кінця нинішнього року курс біткоїну мав перебувати в районі $75-$100 тис. Тепер інвестори стали більш стриманими у своїх оцінках, а біткоїн на момент написання цієї статті торгувався на рівні $16 656 за монету.

Великі інвестори розчарувалися у криптовалюті

 

Зазначимо, що у минулому біткоїну вдавалося долати лихі часи і деякі інвестори вірять, що криптовалютний ринок стабілізується. Однак Марк Даудінг (Mark Dawding), інвестиційний директор BlueBay Asset Management, вважає, що докази про здатність біткоїну стати цифровим аналогом золота не відповідають дійсності. "Має бути зрозуміло, що індустрія, яка нічого не виробляє, спалює гроші і пропонує привабливі доходи, приречена на провал", - упевнений Даудінг.

За матеріалами: Bloomberg
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес