Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Фінкомітет ВР рекомендував прийняти за основу законопроєкт, який удосконалює ліцензування у сфері організації та проведення азартних ігор

12:31 03.11.2023 |

Право

 

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт №10101 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавства у сфері організації та проведення азартних ігор та державних лотерей", повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

Заступник голови комітету Ярослав Железняк написав у телеграм-каналі, що таке рішення підтримали 22 члени комітету.

"Головним завданням цього законопроєкту передусім можна назвати вдосконалення ліцензування у сфері організації та проведення азартних ігор та державних лотерей з метою недопущення зловживань положеннями чинного законодавства в частині унеможливлення повернення на ринок азартних ігор суб'єктів господарювання, які з початку воєнного стану не платили за ліцензії", - написав Гетманцев у своєму телеграм-каналі в п'ятницю.

Він уточнив, що законопроєктом також передбачено встановлення додаткових вимог до ліцензіатів у сфері організації та проведення азартних ігор і підстав для анулювання ліцензій у цій сфері та встановлення плати для суб'єктів господарювання, які провадять діяльність із випуску та проведення державних лотерей, до державного бюджету України у вигляді відрахувань від проведення державних лотерей до оголошення результатів першого конкурсу.

Железняк додав, що законопроєкт вилучає норму, яку колись пролобіювали під себе деякі оператори лотерей, що для ліцензії обов'язковим є досвід роботи саме в Україні.

Він нагадав, що борг операторів перед державою через несплату ліцензій сягнув уже 1,3 млрд грн, і тому законопроєкт має принести кілька додаткових мільярдів до бюджету.

Фінкомітет ВР також підтримав у цілому законопроєкт від Нацбанку №9422 про вдосконалення держрегулювання ринків фінансових послуг, яким, зокрема, запроваджується обмеження на ставку мікрокредитування на рівні 1% на добу.

Железняк наголосив, що 20 членів комітету проголосували "за" і лише один - "проти".

Як повідомлялося, законопроєкт №9422 зареєстровано в парламенті 26 червня 2023 року.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, пропонується встановити вимоги обов'язкового зазначення в договорі про споживчий кредит інформації про денну відсоткову ставку (крім кредитів під забезпечення заставою/іпотекою або правом довірчої власності), заборонити встановлювати в договорі про споживчий кредит умову продовження в односторонньому порядку строку користування кредитом.

Серед інших нововведень - зобов'язання кредитора передавати інформацію щодо всіх споживчих кредитів незалежно від суми кредиту хоча б до одного з бюро кредитних історій, включеного до Єдиного реєстру бюро кредитних історій, здійснювати оцінку кредитоспроможності споживача з урахуванням вимог, встановлених законодавством.

Крім того, законопроєкт пропонує вивести нормативно-правові акти Нацбанку, спрямовані на виконання ним функції державного регулювання та нагляду на ринках небанківських фінансових послуг, з-під сфери дії закону "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес