Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Bloomberg: трейдери з ЄС збільшують потік газу на зберігання в Україну

 

Україна очікує різкого збільшення потоків природного газу в країну з Європейського Союзу, оскільки трейдери зацікавлені у своїх вільних сховищах, щоб запастися паливом на майбутню зиму. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформовані джерела.

Оскільки запаси в Європі вже заповнені більше, ніж зазвичай, гравці ринку дивляться на Україну - ризикований напрямок, але з величезними місцями зберігання й нижчими комісіями. Очікується, що резервування потужностей, які здійснюють трейдери для доставки палива в Україну, зросте в третьому кварталі. Про це кажуть поінформовані джерела, посилаючись на національну мережу.

Бронювання, здійснені в європейських мережах, що межують з Україною, вже сигналізують про потенційний потік у 18,2 млн кубометрів на день у третьому кварталі, повідомляє медіа-служба мережі. Аукціони потужності, які проводить українська мережа, підтвердили 6,9 млн кубометрів на добу за липень і 3,5 млн кубометрів на добу за квартал, але додаткові обсяги може бути зарезервовано пізніше, повідомили в мережі.

Україна запропонувала європейським трейдерам використовувати понад 10 млрд кубометрів своїх підземних сховищ - приблизно третину величезних потужностей країни, що залишилися з радянських часів, і 10% ЄС.

Зі слів аналітиків BloombergNEF, запаси газу в Європі близькі до рекордно високих рівнів і мають намір повністю заповнитися до кінця літа, тому регіон розмірковує над тим, чи варто ризикувати недовикористаними сховищами в Україні, щоб накопичити більше палива. Зимові контракти, що торгуються з премією до найближчих цін, підвищують привабливість зберігання якомога більшої кількості газу.

Проте щоб зробити запаси життєво важливого палива в Україні життєздатними, літні ціни, можливо, повинні будуть знизитися ще більше порівняно з поточним рівнем, щоб виправдати витрати. ЄС також, ймовірно, доведеться втрутитися, щоб забезпечити захист від потенційних втрат, пов'язаних із розв'язаною росією повномасштабною війною в Україні.

Як відомо, торік у жовтні голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов запропонував Європі скористатися підземними сховищами газу (ПСГ) в Україні, де було вільно понад 10 млрд кубометрів потужностей. За даними «Нафтогазу», загальна активна ємність українських ПСГ - понад 30 млрд кубометрів газу. Це найбільші в Європі й треті за обсягами в світі сховища.

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник також заявляв, що країна сподівається стати газовим хабом для Європи, а влада пропонує європейським трейдерам використовувати українські підземні сховища газу (ПСГ) за найнижчими цінами.

За матеріалами: EnKorr
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес