Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Черга на західному кордоні сягає 25 тис. автомобілів

13:19 17.10.2023 |

Економіка, Україна

 

Черга на західних прикордонних переходах (ПП) сягає 25 тис. автомобілів і продовжує зростати у зв'язку із сезонними чинниками, а також через ремонтні роботи на ПП, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Дійсно фіксується збільшення кількості транспортних засобів у черзі на західному кордоні. Хороша новина в тому, що ми бачимо це онлайн, оскільки в нас є електронна черга, і автомобілі, які бажають перетнути через кордон, не стоять на дорогах фізично. Але погана новина, що черга є і вона зростає. Це створює проблеми для планування роботи бізнесу", - сказав Деркач.

За його словами, зараз у черзі на західних пунктах пропуску стоять майже 25 тис. автомобілів, і якщо їх вибудувати в лінію, то відстань була б як від Києва до Одеси.

"Причин кілька, але насамперед це фактор сезонності. Ми очікуємо, що кількість транспортних засобів на кордоні зростатиме, оскільки таке явище ми спостерігаємо щороку. У негативному сенсі формуванню черг "допомагають" ще й такі моменти, як ремонтні роботи", - пояснив Деркач.

Заступник міністра уточнив, що ремонтні роботи проводяться на ПП "Ягодин-Дорогоуськ" (на польському кордоні). Також повністю перебудовується пункт "Порубне-Сірет" (румунський кордон), де раніше проїжджало понад 300 автомобілів на добу, а зараз близько 200. У результаті черга з умовних трьох днів зросла до п'яти. До того ж на "Ягодині" на польському боці кордону не працюють ваги. Цей пункт пропуску раніше пропускав 680 автомобілів на добу, зараз - близько 400.

ПП "Орлівка-Ісакча" не працює з 6 жовтня через російський обстріл. Близько 1,5 тис. транспортних засобів звідти було направлено на інші пункти пропуску, що також сприяло збільшенню черг. Багато хто поїхав на ПП "Старокозаче-Тудора" (Молдова) або інші ПП.

Деркач висловив сподівання, що вже в грудні черги підуть на спад. "Ви побачите, що після 24 грудня, через свята, у нас взагалі не буде вантажних автомобілів на кордоні. Наведу приклад: у серпні, коли черг не було взагалі, пункт пропуску "Нижанковичі-Мальховіце" з Польщею, через який ідуть порожні фури, працював із паузами. Тобто, у нас були періоди, коли там кілька годин взагалі жодного автомобіля не було. А зараз там тисячі автомобілів", - сказав заступник міністра.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес