Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Понад 70% покупців квартир у комплексах бізнес-класу обирають розстрочку - експерт

15:48 17.04.2023 |

Економіка

 

Частка покупців у комплексах бізнес-класу, які обирають розстрочку, зросла до 70% із довоєнних 30%, повідомила концептолог групи компаній DIM Олена Піскунова агентству "Інтерфакс-Україна".

"Понад 70% угод станом на сьогодні - це розстрочка з першим внеском від 30%. До 24 лютого 2022 року такий варіант обирали менше 30% покупців житла в новобудовах бізнес-класу", - сказала експерт, коментуючи аналітичний звіт групи компаній DIM про реальний та відкладений попит на ринку нерухомості.

За її словами, це пов'язано, насамперед, із бажанням покупця убезпечити себе та зменшити фінансове навантаження в умовах складної економічної ситуації в країні, а також через прагнення простежити будівельну динаміку, щоб не закопати гроші у котлован, який ніколи не перетвориться на будинок.

За даними аналітичного звіту, близько 40% нових угод протягом 2022 року відбулося за рекомендацією попередніх інвесторів, яким люди довіряють. Ще 30% дав відкладений попит від тих, хто вже ознайомлений із продуктом та брендом, і 30% становить цілком нова аудиторія.

Піскунова також повідомила, що на відміну від комфорт-класу, де у 2022 році люди купували житло виключно для власного проживання, окремі формати ЖК сегменту комфорт+ та якісні проєкти бізнес-класу зберегли привабливість в очах інвесторів. Йдеться насамперед про формати поліфункціонального району з міксом різнопланової інфраструктури, де, окрім комерційних об'єктів, є місце центрам розвитку та соціальної взаємодії. Також зберегли привабливість як інвестиційна нерухомість заміські еко-кластери з рекреаційною домінантою та широким спектром власної інфраструктури.

"З моменту, коли відкрили реєстри та запрацював ринок, до поточного моменту понад 20% угод у ЖК Park Lake City - це покупка з інвестиційною метою", - наводить приклад Піскунова.

За спостереженнями аналітиків компанії, пріоритетом для покупців у бізнес-сегменті для постійного проживання залишаються квартири з двома-трьома спальнями (близько 60% угод). Ці клієнти вибирають і більш емоційні складові майбутнього житла: видові характеристики, наявність терас та панорамних вікон.

Водночас важливими факторами вибору квартири у бізнес-класі залишаються гарантія безпеки проживання - закрита територія, відеоспостереження, система контролю доступу, фізична охорона.

У заміському форматі також стабільно актуальним залишається запит на еко-складовий та рекреаційний потенціал: наявність водоймища на території та можливість організувати активне дозвілля, якість питної води, будівельні матеріали, продумане зонування території та поліфункціональна інфраструктура для різних активностей та спокійного відпочинку.

Заснована у 2014 році група компаній DIM складається із шести компаній, які охоплюють усі стадії будівництва.

На сьогодні компанія ввела в експлуатацію 12 будинків у шести ЖК. На стадії будівництва перебувають сім житлових комплексів категорії комфорт+ та бізнес-класу: "Новий Автограф", "Метрополіс", Park Lake City, Lucky Land тощо.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес