Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Фермери двох країн припинили акції протесту і розблокували рух на українсько-польському кордоні

 

Польські фермери в суботу призупинили акцію протесту на прикордонному переході в Дорогуську Люблінського воєводства, своєю чергою українські аграрії в неділю припинили блокаду чотирьох міжнародних пунктів пропуску з боку України.

Польські фермери відреагували на прохання міністра сільського господарства Роберта Телюса, який запросив їх на переговори в середині тижня, повідомляє RMF FM.

"Що стосується вимог, які висунули фермери, то майже всі їх уже виконує польський уряд. Я пообіцяв, що ми зробимо все, щоб перші кошти надійшли фермерам уже в червні", - повідомив міністр сільського господарства Роберт Телюс після зустрічі з протестувальниками.

Він пояснив, що єдина вимога, виконання якої він не може обіцяти, - це продовження закупівлі зерна до 15 липня.

"Тут я не можу давати жодних обіцянок, тому що наша мета - зробити все, щоб до збирання врожаю, до 1 липня, склади фермерів були порожніми, щоб скористатися цими засобами", - зазначив він.

"За результатами дзеркальних дій українських аграріїв польські фермери припинили блокування руху вантажівок та завершили страйк достроково. У відповідь на дії польських колег українські аграрії завершили свій дзеркальний протест", - повідомила в неділю пресслужба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР).

За словами голови ВАР Андрія Дикуна, фізичне блокування руху українських вантажів через польський кордон відбулося не вперше й порушує всі можливі норми Угоди про торгівлю України з ЄС.

"Через те, що польські політики думають лише про наступні вибори, а не про майбутнє своєї країни, та неспроможні пояснити своїм виборцям, більшість з яких саме фермери, якої шкоди вони завдають блокадою сільгосппродуктів з країни, що захищає наші спільні кордони від ворога, будуть сплачувати не лише українці, а й поляки, і не лише грошима, а й мирним майбутнім своєї країни", - ідеться в повідомленні ВАР, яке має "Інтерфакс-Україна".

Українські аграрії привітали рішення польської сторони і висловили сподівання на професійний діалог без фізичних перешкод руху вантажівок з України в майбутньому.

Як повідомлялося, у п'ятницю польські фермери розпочали акцію протесту на дорозі до прикордонного переходу з Україною в Дорогуську.

У рамках акції протесту з Польщі в Україну обіцяли щогодини пропускати по дві вантажівки, а з України в Польщу не пропускати жодної. Акція мала тривати до опівночі понеділка.

Представники ВАР та Асоціації виробників молока заявили про проведення дзеркальної акції протесту і блокаду чотирьох ПП "Дорогуськ-Ягодин", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська", "Шегені-Медика" з 10 червня до 14 червня.

Унаслідок блокування ПП "Дорогуськ-Ягодин" фермерами двох країн утворилися черги, зокрема з польського боку в суботу налічувалося близько 450 вантажівок, з українського - майже 4000 машин.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес