Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Південна Корея може розглянути можливість постачання зброї в Україну - президент

 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив у четвер, що республіка може розглянути питання про постачання зброї Україні залежно від ступеня військової співпраці між Росією і Північною Кореєю, пообіцявши не "сидіти склавши руки" у відповідь на відправлення військ Пхеньяном до Росії.

Як повідомляє інформаційне агентство Республіки Корея Yonhap, президент зробив ці заяви після саміту з президентом Польщі Анджеєм Дудою в Сеулі, під час якого обидва лідери рішуче засудили відправлення військ Північною Кореєю до Росії і погодилися посилити спільні заходи реагування на зростаючі загрози безпеці.

"Якщо Північна Корея відправить спецсили на війну в Україну, ми надаватимемо підтримку Україні крок за кроком і розглянемо вжиття необхідних заходів для гарантування безпеки Корейського півострова", - сказав Юн на спільній пресконференції.

"Ми дотримувалися принципу не постачати смертоносну зброю безпосередньо, але ми можемо переглянути це більш гнучко залежно від військової активності Північної Кореї", - додав він. Під час саміту Юн і Дуда засудили відправлення військ Північною Кореєю як "пряме порушення Статуту ООН і резолюцій Ради Безпеки ООН" і "провокацію", яка загрожує глобальній безпеці за межами Корейського півострова і Європи.

"Республіка Корея ніколи не сидітиме склавши руки і вживатиме необхідних заходів крок за кроком у координації з міжнародним співтовариством залежно від розвитку військової співпраці Північної Кореї та Росії", - сказав Юн.

Юн також пообіцяв підтримати зусилля Південної Кореї щодо підписання додаткової угоди з Польщею на постачання танків К2 до кінця року, що оцінюють приблизно в 7 мільярдів доларів США.

У 2022 році Польща підписала великі оборонні контракти з Південною Кореєю на суму 17 трильйонів вон (12,4 мільярда доларів США) на закупівлю танків K2, самохідних гаубиць K9, легких штурмовиків FA-50 і реактивних систем залпового вогню Chunmoo для зміцнення свого військового потенціалу в умовах російсько-української війни.

Після початкових угод Польща уклала угоду на суму 2,67 мільярда доларів США на K9 у грудні 2023 року і угоду на суму 1,64 мільярда доларів США на ракетні системи Chunmoo у квітні.

Дуда сказав, що він "дуже задоволений" південнокорейською зброєю, розгорнутою в польських збройних силах, і наголосив на потенціалі для розширення співпраці у спільному виробництві та маркетингу.

"Ми з нетерпінням очікуємо, коли цю корейську зброю вироблятимуть у Польщі в майбутньому, і сподіваємося, що зброю, вироблену в Польщі, можна буде експортувати і до інших європейських країн", - сказав Дуда через перекладача під час конференції.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Корея
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3135
 0,0505
0,12
EUR
1
44,7136
 0,1723
0,39

Курс обміну валют на 25.10.24, 10:34
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9089  0,05 0,12 41,5542  0,01 0,02
EUR 44,4132  0,05 0,11 45,1174  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на 25.10.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3100  0,03 0,06 41,3200  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес