Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Гендиректор «ДОТ»: Закупівлі дронів для ЗСУ мають намір завести в DOT-Chain, це буде як «електронний супермаркет», де покупці - бригади

 

Закупівлі дронів та іншої техніки для ЗСУ хочуть завести в інноваційну IT-систему для управління тиловими потребами Збройних сил України DOT-Chain, повідомив генеральний директор державного підприємства "Державний оператор тилу" Арсен Жумаділов.

"Але вже є запит і навіть політичне рішення про те, щоб завести в DOT-Chain управління закупівлями і постачанням дронів, інших систем БПЛА, РЕБ/РЕРР і наземних роботизованих комплексів", - сказав Жумаділов в інтерв'ю hromadske.

За його словами, Державний оператор тилу запропонував концепцію, як необхідно перебудувати процеси в системі закупівель БПЛА та інших подібних виробів.

"Ми пропонуємо дивитися на бригади як на власників своїх бюджетів. Щоб вони ними розпоряджалися, враховуючи, які дрони їм потрібні. Усі ці дрони увійдуть в електронну систему з певними цінниками, тобто це буде як супермаркет, а бригада - як покупці, які замовляють той чи інший виріб", - розповів Жумаділов.

Це також означає зміни для виробників - їхні поставки залежатимуть від того, чи будуть заявки від бригад, що має стимулювати їх конкурувати не тільки ціною, а й рівнем свого сервісу, технічною підтримкою тощо.

У разі якщо всі заявки від ЗСУ виконані і буде або надлишковий обсяг, або матимуть додаткові потужності на виробництво своїх виробів - ці додаткові обсяги можуть бути експортовані. Це має відбуватися за рішенням Міноборони або якогось колегіального органу, зазначив Жумаділов.

Як повідомлялося, 11 вересня Державний оператор тилу (ДОТ) презентував інноваційну IT-систему для управління тиловими потребами Збройних сил України DOT-Chain.

Нова IT-система DOT-Chain перевела в цифровий обіг паперові документи для оптимізації роботи військових, що суттєво зменшує обсяг роботи начпродів. Також і спрощує процес оплати за товари. Як зазначили в ДОТ, він буде вчетверо швидшим, адже видаткові накладні одразу ж довантажуються в систему, а ДОТ, маючи підписи від військової частини та постачальника, може одразу оплатити відвантаження.

Наразі функціонал DOT-Chain поширюється на харчування.

Державний оператор тилу - закупівельна агенція при Міністерстві оборони України, що забезпечує тилові потреби Збройних сил України: харчування, речове майно, паливно-мастильні матеріали.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на вчора
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1891
 0,0181
0,04
EUR
1
45,0238
 0,0239
0,05

Курс обміну валют на вчора, 11:04
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8478  0,04 0,10 41,5057  0,01 0,01
EUR 44,8804  0,06 0,14 45,6017  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2025  0,00 0,01 41,2175  0,00 0,01
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес