Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

План реформ ООН ухвалили попри протидію Росії

 

Росія намагалася заблокувати ухвалення всіма 193 державами-членами Організації Об'єднаних Націй (ООН) плану реформування ООН, так званого Пакту в ім'я майбутнього, розробленого під керівництвом Німеччини. Так, у неділю, 22 вересня, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Вершинін попросив під час Саміту майбутнього ООН у Нью-Йорку в присутності канцлера Німеччини Олафа Шольца (Olaf Scholz) внести додаткову поправку в текст цього плану. "Якщо наша поправка не буде включена в текст пакту, ми також дистанціюємося від консенсусу щодо цього документа", - заявив Вершинін, якого цитує інформагенція dpa.

Російський посадовець нарікав на те, що країнам, які невдоволені угодою, не надали можливості для подальших перемовин. У своїй поправці РФ наголошувала на "принципі невтручання у внутрішні справи держав" і закликала ООН уникати дублювання зусиль. Заперечення Росії підтримали її традиційні союзники - Білорусь, Північна Корея, Іран, Нікарагуа та Сирія, зазначає агенція AFP.

Утім, в самій організації не стали піддавитися тиску з боку РФ. Раніше в ООН багато країн не виключали демаршу з боку РФ щодо цього плану. Так, практично одразу одразу після російської заяви представник Конго запропонував відхилити пропозицію РФ. Тож, її було відхилено більшістю в 143 голоси членів Генеральної Асамблеї ООН.

Згодом в ООН повідомили про ухвалення цього плану реформування Організації.

Саміт майбутнього в Нью-Йорку

Саміт майбутнього відбувається 22-23 вересня в Нью-Йорку. Під час зустрічі учасники планують вжити заходів, що могли б зробити ООН ефективнішою організацією, і реформувати її створені багато десятиліть тому інститути, включно з Радою Безпеки ООН.

Ухвалений у неділю Пакт в ім'я майбутнього, розроблений за посередництва Німеччини та Намібії, є планом подолання викликів, які стоять перед людством, з 56 "діями", що охоплюють всі напрямки - від миротворчості до потенційних загроз, які несе в собі штучний інтелект. Зокрема, план охоплює теми сталого розвитку, міжнародної безпеки, співпраці в галузі науки, технологій та інновацій, зокрема застосування технологій на базі штучного інтелекту (ШІ), проблем молоді та майбутніх поколінь, а також трансформації глобального управління. Окрім того, розділ про міжнародний мир і безпеку цього документу містить положення стосовно необхідності усунення корінних причин збройних конфліктів, захисту цивільного населення, притягнення до відповідальності за воєнні злочини, боротьби з загрозами на морі, запобігання тероризму тощо. Серед іншого, пакт також закликає до ліквідації ядерної зброї.

Пакт також передбачає реформування Ради Безпеки ООН, робота якого часто паралізується Росією, що має в органі право вето. Але яким саме може бути це реформування, зокрема права вето, у документі не йдеться.

Раніше до реформ ООН закликав генеральний секретар організації Антоніу Гутерріш. На його думку, це необхідно, щоб спільнота держав мала більше можливостей діяти на тлі численних криз і воєн, а також щоб домогтися більшої справедливості у світі. Вимоги про необхідність реформи ООН і, зокрема, скасування права вето в Раді Безпеки, посилилися на тлі війни Росії проти України, адже РФ є постійним членом РБ.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2085
 0,0562
0,14
EUR
1
45,9598
 0,2360
0,51

Курс обміну валют на вчора, 11:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9315  0,06 0,14 41,5685  0,09 0,21
EUR 45,8085  0,09 0,20 46,5319  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2400  0,06 0,15 41,2600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес