Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Китай продовжить гуманітарну допомогу Україні й відіграватиме конструктивну роль для припинення вогню - МЗС

 

Китай приділяє пильну увагу гуманітарній ситуації в Україні, продовжить надавати гуманітарну допомогу й готовий і надалі відігравати конструктивну роль у процесі припинення вогню, повідомляє Міністерство закордонних справ КНР за результатами переговорів його глави Ван Ї з українським колегою Дмитром Кулебою в Гуанчжоу.

Під час зустрічі з Кулебою Ван Ї зазначив, що Китай і Україна є взаємно дружніми країнами, і те, чого було досягнуто під час їхньої взаємодії, - це дружба і співпраця.

"Китай вважає, що всі конфлікти мають бути вирішені шляхом повернення за стіл переговорів, а всі суперечки - у політичний спосіб. Останнім часом російська й українська сторони тією чи іншою мірою заявили про свою готовність до переговорів. Хоча умови й час ще не дозріли, ми підтримуємо всі зусилля, що сприяють миру, і готові й надалі відігравати конструктивну роль у припиненні вогню, припиненні бойових дій і відновленні мирних переговорів. Китай занепокоєний гуманітарною ситуацією в Україні й продовжуватиме надавати їй гуманітарну допомогу", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Ван Ї та Кулеба в рамках переговорів також обмінялися думками з міжнародних і регіональних питань, що становлять взаємний інтерес. У МЗС КНР зазначили, що дві країни встановили стратегічне партнерство понад десять років тому, ставляться одна до одної із взаємною повагою і рівністю та постійно розвивають взаємовигідне співробітництво.

"Глави двох держав наголосили на необхідності довгострокового бачення і планування відносин між двома країнами, а також просування китайсько-українських відносин і двостороннього співробітництва. Ми маємо взяти це за основу, підтримувати спілкування й обміни, зміцнювати взаємну довіру, продовжувати традиційну дружбу, сприяти зближенню між людьми, сприяти здоровому й стабільному розвитку китайсько-українських відносин", - наголосили в китайському зовнішньополітичному відомстві.

Також у МЗС КНР зазначили, що останніми роками Китай є найбільшим торговельним партнером України і найбільшим експортером сільськогосподарської продукції. "Двостороння торгівля в першій половині цього року продемонструвала швидке зростання, що свідчить про наявність можливості й потенціалу для співпраці між двома країнами", - ідеться в повідомленні.

Також наголошується, що Китай і далі розширюватиме імпорт продовольства з України та спільно підтримуватиме безперебійну роботу логістичних коридорів і міжнародну продовольчу безпеку.

"Ми вдячні українській стороні за допомогу, надану в евакуації китайських громадян, особливо іноземних студентів, на початку конфлікту, і сподіваємося, що українська сторона й надалі вживатиме ефективних заходів для гарантування безпеки китайського персоналу та установ в Україні", - ідеться в повідомленні за результатами переговорів двох міністрів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
Ключові теги: Китай
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2316
 0,1053
0,25
EUR
1
44,7693
 0,2259
0,50

Курс обміну валют на сьогодні, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0815  0,05 0,12 41,7474  0,05 0,13
EUR 44,6722  0,22 0,49 45,5415  0,16 0,36

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2050  0,02 0,04 41,2500  0,00 0,00
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес