Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Союзники по НАТО оголосили про забезпечення військової підтримки Україні в розмірі 40 млрд євро протягом наступного року

 

Союзники по НАТО оголосили про намір забезпечити Україні мінімальне базове фінансування військової підтримки в розмірі 40 млрд євро протягом наступного року.

Про це йдеться в декларації Вашингтонського саміту альянсу, ухваленій за підсумками засідання Північноатлантичної ради на рівні глав держав і урядів.

"Оголошено про обіцянку довгострокової допомоги в гарантуванні безпеки України у вигляді надання військової техніки, допомоги та навчання для підтримки України у створенні сил, здатних протистояти російській агресії. За допомогою пропорційних внесків країни НАТО мають намір забезпечити мінімальне базове фінансування в розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року, а також забезпечити сталий рівень допомоги у сфері безпеки, щоб Україна могла переважати", - сказано в декларації.

Союзники також ухвалили рішення створити Службу допомоги та навчання НАТО в галузі безпеки для України (NATO Security Assistance and Training for Ukraine (NSATU) для координації поставок військової техніки та навчання для України союзниками та партнерами. "Її мета - надати допомогу Україні в галузі безпеки на міцній основі, гарантуючи розширену, передбачувану та послідовну підтримку. NSATU, яка функціонуватиме в державах-союзниках, підтримуватиме самооборону України відповідно до Статуту ООН. NSATU не буде, згідно з міжнародним правом, робити НАТО стороною в конфлікті, але буде підтримувати трансформацію сил оборони і безпеки України, забезпечуючи її подальшу інтеграцію з НАТО", - наголошується в документі.

Союзники також ухвалили рішення продовжити створення Спільного аналітичного, навчального та освітнього центру НАТО-Україна (JATEC), "важливого стовпа практичного співробітництва, для виявлення та застосування уроків війни Росії проти України та підвищення оперативної сумісності України з НАТО".

Вони також привітали рішення Генерального секретаря призначити старшого представника НАТО в Україні.

"Ми підтверджуємо нашу непохитну солідарність із народом України в героїчному захисті своєї нації, своєї землі та наших спільних цінностей. Сильна, незалежна і демократична Україна життєво важлива для безпеки і стабільності євроатлантичного регіону", - сказано в декларації.

Союзники переконані, що боротьба України за свою незалежність, суверенітет і територіальну цілісність у межах своїх міжнародно визнаних кордонів безпосередньо сприяє євроатлантичній безпеці. "Ми вітаємо заяви союзників про надання Україні критично важливих додаткових критично важливих систем протиповітряної оборони, а також інших військових спроможностей", - наголошується в документі.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0478
 0,0502
0,12
EUR
1
44,4055
 0,2269
0,51

Курс обміну валют на сьогодні, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7480  0,12 0,30 41,3628  0,11 0,27
EUR 44,1720  0,18 0,41 44,9488  0,22 0,48

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0250  0,04 0,10 41,0500  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес