Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

ЗМІ: У Трампа допускають «угоду» з РФ щодо України з відмовою від НАТО і втратою територій

 

У команді Трампа нібито серйозно розглядають варіант "угоди з Кремлем" задля припинення російсько-української війни, яка означала би відмову від вступу України та Грузії до НАТО і територіальні поступки України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у великій публікації Politico про "виклики Трампа" для НАТО і Європи у разі його повернення до Білого дому.

Трамп нібито думає про план, за якого НАТО відмовиться від подальшого розширення на схід - тобто виключає членство України та Грузії, і готовий обговорити з правителем Росії, скільки загарбаної української території той залишить під своїм контролем. Такі деталі повідомили двоє експертів з питань нацбезпеки, знайомих з обговореннями у ближчому колі Дональда Трампа.

Раніше у квітні The Washington Post вже публікували інсайди про ідеї Трампа для "швидкого припинення війни", там також йшлося про те, щоб змусити Україну поступитися окупованим Кримом і Донбасом.

Один з експертів каже, що Трамп "відкритий до таких ідей", але це не означає, що якісь інші варіанти взагалі не розглядаються, у тому числі те, що Україна продовжить отримувати значні обсяги військової допомоги.

Сам Трамп поки публічно не висловлював свої міркування про те, як він збирається "швидко припинити війну".

Проте у подкасті 21 червня, коли його спитали, чи він хоче зняти з порядку денного можливий вступ України в НАТО, Дональд Трамп сказав, що обіцянка майбутнього членства України була помилкою і "реальною причиною, чого ця війна почалася". У таборі однодумців Трампа переважно вважають, що Україна має залишатися за межами Альянсу.

За словами республіканця Дона Бейкона, в одній із розмов Трамп скептично ставився до ідеї про те, щоб Україна повністю вигнала російські війська зі своєї території, і казав щось на кшталт "якщо Україна переможе, яка з того користь".

Окрім того, Трамп думає про те, щоби суттєво зменшити роль США у НАТО і забезпеченні безпеки Європи. Він у тому числі хоче повернутися до ідеї про "НАТО двох сортів" - щоби країни, які витрачають на оброну менше 2% ВВП, мали менші гарантії захисту.

При цьому частина команди Трампа зауважує, що де-факто формулювання статті 5 Північноатлантичного договору і так гнучкі та не зобов'язують союзників до військового втручання.

Наприкінці червня радники Трампа представили йому свій план припинення війни в Україні. Він передбачає, що Трамп може зупинити постачання військової допомоги Україні, якщо та відмовиться від мирних переговорів, натомість Москву попередять, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки Києва.

Ключові теги: США, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5458
 0,2141
0,53
EUR
1
43,7814
 0,0681
0,16

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3550  0,07 0,16 40,9327  0,09 0,22
EUR 43,5896  0,02 0,04 44,3446  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5100  0,06 0,15 40,5350  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес